Marian Godina, despre decizia Sindicatului din Politie de a intenta proces trupei Parazitii: „Face mai mult rau imaginii decat melodia in sine! Nu iti place, nu asculti!”

69

Cel mai cunoscut politisti, Marian Godina, scrie pe blogul sau ca decizia sindicatului politistilor de a da in judecata trupa Parazitii face mai mult rau imaginii decat melodia in sine.

Politistul de la Serviciul de Actiuni Speciale si-a inceput textul prin punctarea faptului ca nu Politia Romana va actiona in instanta pentru versurile melodiei, asa cum s-a vehiculat in unele stiri din mediul online, ci este vorba despre un sindicat al politistilor: „E plin Facebook-ul de stirea ca politistii dau in judecata trupa Parazitii pentru versurile melodiei „Antimilitie”.

Loading...

Asta chiar e o stire, numai ca lucrurile nu stau chiar asa. Cei care au anuntat ca vor actiona in instanta trupa nu sunt nici Politia Romana ca institutie si nici politistii. E vorba de un sindicat al politistilor, al carui numar de membri nu il cunosc“. Mai mult, Godina este de parere ca decizia apartine liderilor sindicatului, „unii dintre ei nefiind politisti“, in timp ce este convins ca membrii nu au fost intrebati ce parere au despre actiunea in instanta. El mai aduce in discutie gravitatea situatiilor in care un politist este prins beat la volan, este pedofil, spagar sau informator la infractori, toate acestea afectand imaginea Politiei Romane cu mult mai mult decat „un milion de melodii de la Parazitii.

Anuntul unui sindicat, cum ca da in judecata o trupa de rap, face deja mai mult rau imaginii decat o face melodia in sine“.

Marian Godina a marturisit ca prima reactie pe care a vazut-o privind acea melodie, venita din partea unui politist care se intreba daca ar putea incheia un proces-verbal, a fost pe un grup inchis de Facebook: „Prima reactie la acea melodie, venita din partea unui politist, am vazut-o pe un grup inchis de Facebook, cu cateva mii de membri, majoritatea, daca nu toti, politisti. Atat activi cat si pensionari.

Respectivul politist se intreba daca, pentru acele versuri, nu ar putea incheia un proces-verbal prin care membrii trupei Parazitii sa fie sanctionati contraventional“. „Am citit cu intristare si dezamagire acea postare, intrebandu-ma cata minte iti trebuie ca macar sa-ti treaca prin cap asa ceva. Mi-a venit inima la loc cand am citit comentariile, un adevarat festival. Aproape toate il ironizau si il intrebau daca mai are si alte idei la fel de marete.

Multi politisti spuneau ca au ascultat respectiva melodie chiar si in masina de politie si nu s-au simtit lezati deloc“, a continuat Godina. Pe langa politistii care „spuneau ca au ascultat respectiva melodie chiar si in masina de politie si nu s-au simtit lezati deloc“, Godina a sesizat si cateva comentarii in care oamenii spuneau ca ar trebui luate masuri: „Erau si cateva comentarii, putine, din fericire, in care unii politisti se simteau lezati de versurile melodiei si spuneau ca ar trebui luate masuri. Faptul ca cei care lasau astfel de comentarii erau in mare parte pensionari, m-a facut sa ma bucur. Ce masura mai buna ai putea lua, decat cea de a nu asculta melodia? Simplu: nu iti place, nu asculti“.

„Titlul fiind „Antimilitie”, ma gandesc ca militienii ar trebui sa fie cei care sa se simta lezati. si probabil ca asa si e. Va trebui sa ne intre in cap ca imaginea Politiei Romane nu ne-o fac altii, ci noi „insiva”“, a mai spus Godina sub forma de gluma.

Iulian Surugiu e de parere ca trupa Parazitii a exagerat de aceasta data, pentru ca injura si familiile politistilor: „Nu am spus niciodata ca avem numai politisti destepti, frumosi, dar nici asa, in halul asta, mai ales de familii. Ne-au injurat de toti sfintii si de toti ranitii. Deocamdata nu stim ce fel de daune vom cere.“