MAE, despre romanul ranit in atacul terorist de la Kabul: E in afara oricarui pericol!

11

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca romanul ranit in urma atacului terorist de la Kabul este in afara oricarui pericol, potrivit unui comunicat de presa. Institutia a precizat ca a fost activata Celula de criza in cadrul MAE.

Loading...

„Ca urmare a atacului terorist care a avut loc la Kabul, din dispozitia Ministrului afacerilor externe a fost activata Celula de criza din cadrul MAE. Colegul nostru ranit in timpul atacului din Afganistan este acum in afara oricarui pericol. Starea sa de sanatate este stabila si urmeaza sa fie transferat in Europa, pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate.Totodata, in acest moment, sunt in curs de realizare formalitatile necesare pentru repatrierea corpului neinsufletit al colegului decedat. Suntem alaturi de familia indoliata si ne exprimam regretul profund fata de acest deznodamant tragic”, au transmis reprezentantii MAE, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata mai precizeaza urmatoarele: „Conform datelor de la fata locului, mai multe persoane si-au pierdut viata si peste o suta au fost ranite. Atacul terorist a fost revendicat, in mod oficial, de catre talibani. Pierderile noastre reprezinta o parte din cele suferite de comunitatea internationala, de partenerii si de aliatii Romaniei. Cladirea Ambasadei Romaniei la Kabul a fost distrusa in proportie de 80%. Atacul terorist a avut loc intr-o zona rezidentiala in care lucrau numerosi cetateni straini si in care isi desfasurau activitatea mai multe organizatii internationale, inclusiv misiunea diplomatica a Romaniei. Personalul misiunii diplomatice care se afla in Afganistan este determinat sa ramana pe plan local si sa isi continue activitatea. Acest subiect se afla inca in discutie la nivelul autoritatilor romane”.

Ministerul de Externe adauga ca Romania continua sa se implice in combaterea terorismului.

„Romania continua sa fie implicata, alaturi de aliatii sai, in lupta impotriva terorismului. Implicarea Romaniei are la baza atat angajamentele tarii noastre, parteneriatele noastre strategice si calitatea de stat membru NATO, cat si convingerea ferma ca terorismul este un flagel destructiv, ce ameninta intreaga omenire, in fata caruia nu putem ramane indiferenti. Nu ne vom lasa descurajati. Multumim pe aceasta cale reprezentantilor corpului diplomatic strain acreditat la Kabul, care au oferit sprijin si asistenta pentru gestionarea acestei tragedii”, completeaza sursa mentionata.

„Tinand cont de natura sensibila si complexa a situatiei, precum si din respect pentru familiile colegilor nostri afectati de aceasta tragedie, MAE recomanda ca informatiile pe aceasta tema sa fie tratate in spatiul public cu maxima responsabilitate şi prudenta”, conchide MAE, in comunicatul de presa.