Ludovic Orban anunta negocieri cu toate grupurile pentru sustinerea motiunii de cenzura: „!Eu nu pun nicio conditie! Obiectivul fundamental pe care il avem este sa punem punct acestei guvernari!”

7

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni, dupa sedinta conducerii PNL, ca in urmatoarele doua saptamani va avea discutii cu liderii partidelor parlamentare pentru a obtine sustinere pentru motiunea de cenzura. Orban precizeaza din nou ca PNL va depune motiunea doar in momentul in care aduna suficient de multe semnaturi, astfel incat sa existe certitudinea ca motiunea va fi adoptata de Parlament.

Loading...

„Astept sa ma intalnesc cu toti liderii pentru a vedea care sunt conditiile pentru ca aceste grupuri sa se asocieze acestei motiuni de cenzura. Eu nu pun nicio conditie. Obiectivul fundamental pe care il avem este sa punem punct acestei guvernari. Avem o deschidere mare la aceste negocieri. (…) Textul este elaborat de PNL, dar va fi obiectul negocierii cu toate grupurile parlamentare.”, a declarat Ludovic Orban.

Presedintele PNL a precizat ca motiunea va fi depusa cand va strange suficiente semnaturi pentru a fi adoptata, adica cel putin 233.

„Vom depune motiunea cand avem suficient de multe semnaturi. Nu putem sa riscam sa depunem o motiune de cenzura, pentru ca avem voie sa depunem una singura in aceasta sesiune septembrie-decembrie, care sa nu aiba sanse maxime sa treaca.”, sustine Ludovic Orban.

in legatura cu un eventual acord pentru alegeri anticipate, presedintele PNL nu a vrut sa spuna daca este de acord cu propunerea USR-PLUS. Ludovic Orban a mentionat insa ca toate aceste lucruri vor fi stabilite in urma negocierilor.

Conform unor surse, PNL este deschis variantei de organizare a alegerilor anticipate. De altfel, aceleasi surse sustin ca in discutiile cu celelalte grupuri politice Ludovic Orban are in vedere trei scenarii: alegeri anticipate organizate de Guvernul Dancila (presupune ramanerea la guvernare a PSD-ului pana dupa prezidentiale), alegeri anticipate organizate de un guvern de tranzitie, sau un guvern PNL instalat pana la alegerile din 2020.