Klaus Iohannis arata cat de preocupat este de noul val pandemic. Seful statului a infiintat un grup de lucru pentru combaterea schimbarilor climatice

52

Președintele Klaus Iohannis a decis să înființeze în Administrația Prezidențială un grup de lucru pe tema „Combaterea schimbărilor climatice: o abordare integrată”, potrivit unui comunicat al instituției, citat de G4media.

Iohannis s-a remarcat în 2021, anul marcat de cel mai dur val al pandemiei de Covid, prin ieșiri publice repetate pe teme de ecologie: vizita la Parcul Natural Comana, participarea la o acțiune de împădurire la Dăbuleni, participarea la Ziua Bicicletei.

Loading...

Grupul de lucru va reuni experți, membri ai comunității academice din țară și din străinătate, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai ONG-urilor, ai mediului financiar și economic, potrivit comunicatului citat.

Primul obiectiv al grupului de lucru înființat de Iohannis este identificarea unei serii de priorități cheie pentru România în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung, transmite Administrația Prezidențială.

Rezultatele consultărilor din grupul de lucru vor fi prezentate publicului și transmise Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale privind schimbările climatice, care trebuie finalizate de Guvern în perioada 2022-2023.