Klaus Iohannis, mesaj catre elevi: „Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un supererou”

15

Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un super-erou, acesta este mesajul pe care presedintele Klaus Iohannis il transmite elevilor la inceputul noului an scolar. Seful statului le reaminteste profesorilor ca anul acesta vor avea o misiune extrem de grea si ca va fi nevoie de multa rabdare, flexibilitate si energie.

„Dragi elevi, chiar daca astazi incepem un nou an scolar altfel decat erati obisnuiti, entuziasmul, nerabdarea si bucuria de a reveni la scoala au ramas neschimbate. Trecem cu totii printr-o situatie care, in urma cu cateva luni, ar fi parut posibila doar in carti sau in filme.

Loading...

Pana cand vom reusi sa invingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viata, va trebui ca la scoala sa respectati cateva masuri speciale, concepute pentru a nu pune in pericol sanatatea voastra si a celor dragi. Fiecare dintre voi veti avea ocazia sa fiti un supererou care, atunci cand poarta masca, se spala des pe maini si asculta indrumarile cadrelor didactice, isi ocroteste parintii si bunicii, cei mai expusi pericolului de a se imbolnavi. Eu am foarte mare incredere in voi si, impreuna, vom trece cu bine prin aceasta perioada!”, le-a transmis presedintele celor aproape trei milione de elevi, la inceperea anului scolar 2020-2021.

„Dragi dascali, frumoasa misiune pe care v-ati ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi invatamant de calitate este dublat acum de necesitatea desfasurarii actului educational in conditii sanitare cat mai sigure, deopotriva pentru elevi si cadre didactice.

Pasim cu totii pe un teritoriu necunoscut si tocmai de aceea va fi nevoie de multa rabdare, flexibilitate si energie, va trebui sa gasiti resurse interne si adesea sa va adaptati la situatii neprevazute. Sunt convins insa ca veti reusi sa ii insotiti pe copii in fascinanta calatorie a cunoasterii, fie ca va veti afla alaturi de ei in clasa, fie la distanta, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Va doresc un an scolar cat mai bun si va multumesc pentru implicarea voastra!”, a mai spus Klaus Iohannis.