Klaus Iohannis anunta ca Romania ar putea sa gazduiasca mai multi soldati americani!

7

Presedintele Klaus Iohannis va discuta cu presedintele SUA, Donald Trump, cu ocazia vizitei la Wasington din 20 august, chestiuni legate de inzestrarea armatei si cooperarea militara dintre cele doua tari. Intr-o discutie informala cu jurnalistii, Iohannis a sustinut ca Romania este dispusa sa gazduiasca mai multe efective militare americane.

Loading...

De asemenea, vor exista discutii in legatura cu inzestrarea Armatei de la firme din SUA.

„Vor fi discutii in legatura cu inzestrarea armatei. Sunt firme americane care au castigat licitatii si asta e foarte bine.”, a spus seful statului.

Klaus Iohannis a amintit de cooperarea militara foarte buna dintre cele doua tari si a spus ca Romania a crescut numarul de militari in Afganistan la solicitarea partii americane.

„Americanii ne au rugat sa crestem efectivele in Afganistan daca avem posibilitatea. Suntem impreuna in Afganistan. Romania a aprobat in CSAT o crestere a numarului de militari.”, le-a spus presedintele jurnalistilor. Acesta a spus ca Romania are disponibilitatea sa gazduiasca mai multe efective militare in baze de pe teritoriul tarii noastre, scrie Digi24.ro.