Ministrul Daea nu a iesit din epoca Ceausescu si a raportat fix din pix productiile agricole. „Daea a dat peste cap balanta comerciala a UE cu minciunile despre productiile la porumb”

7

Europarlamentarul PNL Daniel Buda il acuza pe ministrul Agriculturii ca ar fi raportat „fix din pix” productiile de porumb catre Comisia Europeana, gest care depaseste „raportarile ceausiste ale productiilor record desprinse de realitate”.

Loading...

Europarlamentarul Daniel Buda, care este si vicepresedintele Comisiei de Agricultura din Parlamentul European, a transmis, marti, printr-un comunicat de presa, ca Guvernul PSD-ALDE a mintit in documentele oficiale trimise catre CE, ceea ce creaza grave prejudicii de imagine.

„Solicit public demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, ca urmare a raportarii fix din pix a productiilor de porumb catre Comisia Europeana! Ceea ce se discuta in urma cu cateva luni bune, starnind consternare, infrigurare si ingrijorare pe culoarele institutiilor europene, despre posibilele raportari false ale Guvernului Romaniei cu privire la productiile de porumb iata ca, incetul cu incetul, devin certitudini. Guvernul PSD-ALDE a mintit in documentele oficiale trimise catre Comisia Europeana, ceea ce creaza grave prejudicii de imagine si scaderea credibilitatii oficialilor romani in fata institutiei europene si nu numai. Iar acest lucru a fost, iata, confirmat si de Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite ale Americii. Nimeni nu poate intelege un astfel de gest care depaseste cu mult raportarile ceausiste ale productiilor record desprinse de realitate”, se arata in documentul citat de Mediafax.

Daniel Buda sustine ca raportarile false ale ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu multe milioane de tone peste cele reale, au dus la modificari de preturi pe bursa de cereale, „generand pierderi uriase pentru unii si buzunare umplute pentru altii”.

„Balanta comerciala a UE a fost data si ea peste cap, importurile si exporturile la nivelul UE fiind afectate. Mai mult, exista riscul declansarii inclusiv a unor dificultati majore in asigurarea necesarului de furaje pentru animale dar si a alimentelor pentru consumul uman. Toate acestea pot presupune importuri la preturi mult mai mari decat cele normale si, evident, avem de-a face cu distorsiuni ale pietei. Tocmai de aceea, in fata unei realitati de forta evidentei aritmetice, singura solutie este demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, ca un minim efort de reparare a imaginii Romaniei in fata institutiilor europene”, se mai arata in comunicat.