Klaus Iohannis: „Am solicitat Guvernului sa faca ordine in propriile institutii foarte rapid. Nu putem trai cu doua statistici”

14

Klaus Iohannis a vorbit in conferinta de marti despre diferenta de raportare in ceea ce priveste cifrele cu privire la rata de infectare din Bucuresti din ultimele 14 zile a persoanelor cu coronavirus. Institutul National de Sanatate Publica a anuntat o rata a infectiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminica, in timp ce Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategica, a furnizat astazi o rata de 2,69 la mie. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus insa ca este o greseala din partea INSP si ca „o vor rectifica”. Seful statului spune ca „este ciudat” si asteapta Guvernul „sa clarifice aceste probleme de urgenta”, transmite Digi24.

Potrivit datelor Institutul National de Sanatate Publica, astazi, acel coeficient de infectare in capitala calculat la mia de locuitori este de peste 3, pentru ca au calculat in functie de persoanele cu rezidenta. De cealalta parte, astazi, Grupul de Comunicare Strategica a transmis ca acel coeficient este mai mic – 2,69, pentru ca au calculat in functie de persoanele cu domiciliul in Bucuresti. Specialistii spun ca e gresit sa calulezi in functie de domiciliati, iar acel acel calcul trebuie sa fie facut in functie de rezidenti.

Loading...

„Este ciudat ca doua institutii guvernamentale dau doua rezultate diferite. Dupa parerea mea, este urgenta nevoie de corelarea datelor intre aceste institutii si astept ca Guvernul sa clarifice aceste probleme de urgenta”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am solicitat Guvernului sa faca ordine in propriile institutii foarte rapid. Nu putem trai cu doua statistici”, a adaugat seful statului.