Klaus Iohannis a aprobat demisiile ministrilor ALDE! Presedintele a ignorat propunerile PSD!

8

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de eliberare din functie a celor trei ministri ALDE care au demisionat marti. Presedintele nu a dat insa un raspuns pentru cele trei propuneri facute de Viorica Dancila in locul ministrilor demisionari.

Loading...

Ministrii propusi ca interimari sunt Niculae Badalau, propus la Ministerul Energiei, Ioan Denes la Mediu si Radu Oprea pentru Relatia cu Parlamentul. Propunerile de ministri interimari au ajuns marti la Palatul Cotroceni.

In acest moment, Viorica Dancila ramane fara trei ministri in Cabinet, urmand ca in luna septembrie sa expire si celelalte interimate, de la Interne si Educatie.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca respinge toate propunerile trimise de Viorica Dancila pentru portofoliile de la Justitie, Educatie, Interne si cele doua posturi de vicepremier.

„Eu nu voi gira prin deciziile mele sustinerea acestui Guvern. PSD si ALDE deopotriva sunt vinovate pentru esecul acestei guvernari. Incercarile ALDE de a se spala acum pe maini sunt pir si simplu ridicole. Dupa ce ai stat la aceeasi masa cu PSD si ai luat masuri impotriva romanilor nu mai pacalesti pe nimeni ca nu esti vinovat. In primul rand nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern.”, a spus Klaus Iohannis.

Decretele semnate de presedinte

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., urmatoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Gratiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului.