Jurnalistul german luat pe sus de jandarmi din Piata Victoriei: Justitia mi-a dat dreptate in fata unui Guvern nerusinat!

21

Jurnalistul german Paul Arne Wagner, saltat de fortele de ordine si amendat cu 500 de lei la protestele din 20 iunie 2018, a anuntat, luni, ca a castigat definitiv procesul cu Jandarmeria, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti. in postarea sa de pe Facebook, acesta a adus in discutie si necesitatea reformarii Jandarmeriei Romane, despre care afirma ca este „bratul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDM” impotriva poporului.

Loading...

„Am castigat, definitiv. Asa a decis Tribunalul Bucuresti. Justitia mi-a dat dreptate in fata Jandarmeriei si in fata unui guvern autocrat si nerusinat. Mie si altor sute de oameni care in ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Romane, bratul armat al regimului mafiot PSD-Dragnea-ALDE-UDMR. Dar, pentru ca mie, si tuturor celorlalti cetateni ale caror drepturi au fost incalcate, sa ni se faca dreptate, multe lucruri trebuie inca sa se intample”, a scris jurnalistul pe pagina sa de socializare.

Arne Wagner acuza Jandarmeria de minciuna si ii intreaba pe politicienii din opozitie daca sunt pregatiti sa renunte la arma impotriva poporului care este Jandarmeria Romana.

„Suntem in pragul motiunii de cenzura, este posibil ca in cateva zile guvernul PSD sa fie istorie. insa, dragi politicieni din opozitie (PNL, USR), sunteti pregatiti pentru ceea ce va urma in continuare? V-ati scris cu totii programele pentru un guvern de tranzitie? si sunteti pregatiti sa renuntati la arma impotriva poporului care este Jandarmeria Romana, si la legea invechita si neconstitutionala a adunarilor publice (60/1991) si sa indreptati ceea ce este nedrept?

Legea 60/1991 este acea lege cu care Jandarmeria a incercat, de cele mai multe ori fara succes, sa isi justifice abuzurile politice impotriva cetatenilor revoltati care au protestat, incercand sa isi exercite un drept fundamental. Legea 60 dateaza din 1991 si este mai veche decat Constitutia. Ca sa iti dai seama ca aceasta lege Iliesciana este una neconstitutionala e suficient doar sa stii sa citesti – si sa lecturezi ambele texte. Constitutia este legea suprema, iar o lege care precede Constitutia, si este contrara spiritului ei, nu ar trebui sa existe. Mai mult, din momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, Legea 60 a adunarilor publice ar fi trebuit urgent rescrisa, ea fiind in disonanta cu normele europene, permitand prin multele ei brese ca drepturile fundamentale ale cetatenilor sa fie calcate in picioare”, a afirmat jurnalistul german.

Totodata, el intreaba ce se va intampla cu „angajatii acestor institutii slugarnice, care in obedienta lor merg pana acolo incat devin criminale”.

„Ce se intampla cu jandarmul abuziv, care a gazat, batut, mintit si a incalcat lege si Constitutie, si a vazut ca nu exista consecinte? Ce se intampla cu purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, mitomanul Georgian Enache, care a perorat fara frica sau rusine minciuni despre mine in spatiul public, dupa arestarea mea? Ce se intampla cu Maiorul Laurentiu Cazan, care a supervizat personal in-dubarea mea, a dat bice dubei in care ma aflam (vedeti in acest film de cand am fost ridicat, in 20 iunie 2018: https://youtu.be/ddRFoGPGa5M). il recunoasteti usor pe maiorul Cazan in imagini, poarta camasa alba, asa cum a facut si pe 10 august, el si ceilalti superiori: Marius Militaru, Ionut sindile, Catalin Paraschiv etc.”, intreaba Paul Arne Wagner.

Potrivit jurnalistului german, „in scara abuzurilor Jandarmeriei documentate de noi (Passport Productions), 20 iunie 2018 a fost un preludiu pentru 10 august si, in opinia noastra, a doua cea mai agresiva si nedreapta actiune”.

„si nu despre arestarea mea e vorba aici! in 20 iunie zeci de oameni au fost ridicati de pe strada, loviti, intr-o actiune care a aratat ca o rapire, pentru ca foarte multi dintre jandarmii, pe care i-am identificat apoi cu usurinta, erau de altfel in civil si imbranceau oameni de-a valma – culmea, unii care nici macar nu participau la adunarea publica, ci ieseau de la metrou sau traversau linistiti (vedeti cate ceva din toate acestea si in filmul de mai sus).

Este o ofensa adusa fiecarui cetatean care a castigat in instanta impotriva Jandarmeriei (si e vorba despre sute de cazuri) faptul ca, in continuare, capii in camasi albe ai abuzurilor dovedite sunt inca in functii, la conducerea institutiei. increderea cetateanului in statul roman nu poate fi reparata atat timp cat oamenii acestia raman cocotati in aceleasi fotolii. Pana cand ei nu vor fi dati afara si judecati pentru faptele lor nu se poate astepta nimeni sa revina increderea cetateanului in statul roman”, a afirmat Wagner.

in final, acesta si-a exprimat speranta ca „atunci cand noul Guvern isi va intra in drepturi, sa fie concediati de indata macar sefii Jandarmeriei, deja pusi sub acuzare in Dosarul 10 august”.

„Pe langa 10 august si 20 iunie, crima de care Jandarmeria se face vinovata in acesti ani este suprimarea sistematica a liberei exprimari in Romania. Nici nu putem stii cati oameni ar fi protestat aici si, in consecinta, ce s-ar fi schimbat la guvernare, daca nu erau actiunile abuzive permanente ale Jandarmeriei, actiuni de intimidare, amendare, orchestrari intregi pe care le-am vazut si filmat deja de sute de ori. Noul Guvern, oricare va fi acesta, va mosteni o Romanie plina de datorii, si nici nu e vorba in primul rand despre bani. Noul guvern va avea de decontat datoriile morale ale regimului autoritar Dragnea.

Cetateanul nu mai trebuie lasat sa se lupte singur ca sa indrepte ceea ce a fost profund nedrept. Aceste abuzuri trebuie sa fie prioritatea Guvernului, iar functionari si politicieni ai statului trebuie trasi la raspundere pentru complicitate cu crimele regimului Dragnea. Nu putem sa asteptam zeci de ani pana fiecare protestatar ale carui drepturi fundamentale au fost grav incalcate sa ceara despagubiri de la statul nedrept. in acest moment exista un ONG, Evolutie in Institutie, care ofera asistenta juridica in instanta pentru mai mult de 400 de cazuri in care protestatarii au fost amendati abuziv, dar in viitor aceasta sarcina nu trebuie sa fie doar in atributiile societatii civile si al cetateanului, ci e firesc sa devina sarcina noului Guvern.

Dupa tot ce am vazut in ultimii aproape trei ani, sunt convins ca Jandarmeria Romana nu poate fi reformata. Faptul ca stapanul politic al Jandarmeriei se va schimba, mai devreme sau mai tarziu, speram cu unul competent, mai democratic, bine intentionat si mai cinstit, nu va face aceasta arma (care este si inexistenta de fapt in majoritatea tarilor civilizate) sa fie mai putin periculoasa. Un stat democratic nu are nevoie sa foloseasca armata impotriva propriului popor la adunari publice – si asta este Jandarmeria Romana, o parte a armatei cu multi sefi ‘scoliti’ in Afghanistan sau Kosovo. Jandarmeria a fost si va ramane o arma gata sa fie folosita impotriva Poporului, indiferent pe mana cui ajunge. Eu as inclina foarte tare pentru scoaterea armei din joc.

si cand aceste arme folosite impotriva cetatenilor nu vor mai exista, si cand toti vinovatii vor fi fost trasi la raspundere, abia atunci am castigat definitiv aceasta lupta”, a conchis jurnalistul.

La protestele din 20 iunie 2018, zeci de protestatari au fost luati pe sus de jandarmi si bagati in duba, printre ei numarandu-se si jurnalistul german.