Jurnalista Nora Dinca a rabufnit la adresa grefierilor: „N-aveti chiar niciun pic de jena? Aveti dreptul la pensii speciale, pentru ca lucrati in praf si fara ferestre?! Minerii, muncitorii in constructii, agricultorii ce sa mai zica?”

55

Jurnalista Nora Dinca isi declara revolta fata de protestul grefierilor in legatura cu taierea pensiilor speciale. „Minerii, muncitorii in constructii, agricultorii ce sa mai zica? Medicii, asistentele, profesorii, n-ar merita si ei, oare, pensii speciale? Dar reporterii care muncesc in frig, viscol, arsita, inundatii, gaze lacrimogene?”, subliniaza Nora Dinca.

Loading...

„As empatiza cu protestul grefierilor, de-as fi vazut vreunul pe treptele tribunalelor, in viscol, mai asta-iarna, alaturi de mana de magistrati iesiti sa apere libertatea justitiei. Sau macar de-as fi vazut vreunul protestand, vreodata, impotriva conditiilor improprii de munca. Sau pentru orice altceva legat de meseria lui, in afara de bani pentru sine.

Dar asa, ca ati capatat glas abia acum, cand va arde la buzunar, protestul vostru imi trezeste doar un imens dezgust, pentru ca nu face decat sa dea masura micimii voastre. Si e valabil pentru oricare altii, care n-ar iesi sa ceara ceva pentru meseria lor, pentru principiile lor, ci doar pentru burtihanul lor.

Desfiintarea pensiilor voastre speciale, atentat la independenta justitiei?! N-aveti chiar niciun pic de jena? Aveti dreptul la pensii speciale, pentru ca lucrati in praf si fara ferestre?! Inseamna ca am si eu!

Minerii, muncitorii in constructii, agricultorii ce sa mai zica? Medicii, asistentele, profesorii, n-ar merita si ei, oare, pensii speciale? Dar reporterii care muncesc in frig, viscol, arsita, inundatii, gaze lacrimogene?

Pot sa fac pariu ca toti astia de-ati iesit acum sunteti aia care n-ati fost revoltati nici cat sa dati o semnatura, d-apai sa amenintati cu greva, cand Dragnea &co faceau zob justitia. De ce-ar merita niste slugi comune pensii speciale?”, a scris Nora Dinca pe Facebook.

Peste 6.000 de grefieri din toata tara au iesit, miercuri, in fata instantelor pentru a protesta fata de eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati.

„Salariul este singura sursa noastra de venit. Spre deosebire de alte categorii, medici, noi nu putem obtine si alte venituri”, a declarat liderul de sindicat al grefierilor din Iasi, Lacramioara Rusu Cipiniuc, la Digi24.

„In virtutea dreptului constitutional la libera exprimare, in raport de solutia adoptata de catre Comisia de munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor si in urma deciziei luate de organele de conducere ale organizatiilor noastre sindicale si profesionale, fata de locul si rolul categoriei noastre profesionale in infaptuirea actului de justitie, reprezentand ”motorul” fiecarei instante si fiecarui parchet, I N F O R M A M P U B L I C ca sistemul judiciar urmeaza sa fie blocat daca acest proiect de lege va ajunge la vot final in plen si va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, au amenintat sindicalistii.

Ei anunta ca aceasta reprezinta o prima forma de protest care va conduce pana la blocarea totala a activitatii in instante si parchete.