Ipocrizie marca Nicusor Dan! „Activistul”, sponsorizat tocmai de genul de dezvoltatori imobiliari impotriva carora lupta de ani de zile!

66

Hotul striga hotii. Se ascut sabiile in opozitie. Ies la iveala noi informatii legate despre trecutul de business, dar si de activist al lui Nicusor Dan, actualmente deputat, dar si autopropus candidat in cursa interna a partidului pentru a fi desemnat candidatul URS in contextul alegerilor locale de anul viitor.

Loading...

Din informatiile aparute in presa, reiese ca Dan a jucat la doua capete in ultimii ani – pe de o parte a fluturat stindardul de activist care lupta impotriva proiectelor imobiliare care sugruma Bucurestiul. Pe de alta lasandu-se sponsorizat de oameni de afaceri unii fie controversati, altii chiar cu interese imobiliare puternice. Despre ei, evident ca Dan nu a scos o vorba in spatiul public, chiar daca a mentionat in declaratia de avere respectivele sponsorizari (peste 60.000 de euro), potrivit unei anchete a discoverproject.ro.

Pe scurt, unul dintre cei care l-au sponsorizat conduce chiar o fundatie pentru protejarea patrimoniului, dar a agresat monumente istorice cu un complex imobiliar ridicat chiar la
intrarea in Parcul Carol (Nicolae Ratiu), un altul i-a fost partener de afaceri si fost deputat, desi colaborase cu Securitatea lui Ceausescu – este vorba de Octavian Radu, cunoscut mai ales pentru afacera Diverta. In fine, al treilea sponsor, omul de afaceri Lucian Azoitei, vrea sa construiasca acum doua blocuri turn langa Parcul Titan si chiar a primit recent autorizatia de construire.

Dintre toti, numele cel mai sonor este al lui Nicolae Ratiu, urmasul taranistului Andrei Ratiu. Ratiu “a fost cel mai mare sponsor al lui Nicusor Dan, conform declaratiei de avere a acestuia pe anul 2016 – i-a donat 100.000 lei, mai mult decat a sponsorizat USR, unde a directionat 60.000 de lei in anul 2017”, potrivit informatiilor discoverproject.ro, unde puteti citi detaliat legaturile dintre Nicusor Dan si toti cei trei oameni de afaceri amintiti.

De altfel, toti trei au mari interese imobiliare in Bucuresti si au fost implicati in proiecte care agresau monumente si parcuri istorice. Doar ca in in cazul lor, Nicusor Dan a incasat banii si a tacut.