Incendiu la Spitalul „Matei Bals” din Capitală: Patru persoane au murit carbonizate

25

Un incendiu puternic a avut loc in această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Bals din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU si Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp, transmite Digi24.

„Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, in acel pavilion nu erau probleme de incălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. in momentul in care s-a declansat incendiul, instalația electrică si instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat si in felul acesta s-a putut evita o tragedie de si mai mari proporții”, a declarat vineri prefectul Traian Berbeceanu la Digi24.

Loading...

„La Marius Nasta au fost aduse 4 persoane, două femei si doi bărbați. Avem disponibiliate până la 36 de locuri in secția COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici si suntem alături de colegii nostri de la Matei Bals si de pacienții care trec printr-un moment foarte greu”, a spus managerul institutului, medicul Beatrice Mahler.

Autoritățile au anunțat două numere de telefon unde rudele celor 102 pacienți de la Matei Bals pot suna pentru informații, după incendiul in care au murit patru persoane.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 si 021.2648515.

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost director al Institutului „Matei Balş”, a spus că spitalul a fost construit in 1953 şi refăcut „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

El a mai declarat vineri că avizele Institutului „Matei Balş” „sunt in ordine, ultima linie de oxigen fiind montată in decembrie”.

Clădirea care a ars a fost construită in 1953 si a fost modernizată.
Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat in noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Comandantul intervenției a declarat că primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp.

Patru saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției. S-a intervenit in interior si exterior cu 24 de echipaje, patru descarcerări si 10 microbuze pentru transport persoane.

Medicul Bogdan Oprița a spus că au fost 38 echipaje de prim ajutor, sase de terapie mobilă, cinci de victime multiple. Au fost mobilizați 100 de medici si asistenți suplimentari pentru a interveni. Au fost evacuate 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sf. Ioan si Pantelimon.