Eugen Iancu, tatal unei victime de la incendiul Colectiv: „Suntem singura tara in care oricate tragedii s-ar petrece, oricati oameni ar muri, lucrurile raman neschimbate, conducatorii raman aceiasi”

88

Eugen Iancu, tatal lui Alexandru Iancu (22 de ani), care a murit dupa incendiul de la clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, din cauza infectiilor nosocomiale, isi manifesta revolta dupa noul incendiu izbucnit intr-un spital, cel de la Institutul „Matei Bals”.

„Astazi este despre Matei Bals. Nu pot sa spun decat ca suntem singura tara care nu invata nimic. Suntem singura tara in care oricate tragedii s-ar petrece, oricati oameni ar muri, lucrurile raman neschimbate, conducatorii raman aceiasi”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Loading...

„Dupa fiecare incendiu in institutii, in fabrici, depozite sau spatii publice apare un pompier sau insusi Raed si ne spune ca pompierii tocmai facusera un control in respectivul spatiu. Rezultatul controlului, o amenda sau un avertisment. Pompierii si-au facut treaba, au bifat o vizita, si-au incasat banii, sunt absolviti de orice vina. Ah si sa nu uitam Acest spatiu functioneaza fara autorizatie de la IGSU.

Restul este poezie, interventie exemplara, zeci de masini, lumini colorate, sa vina si cei de la salvare, Vladut, colegii, ancheta ne v-a lamuri (dar trec lunile si anii iar rezultatele anchetelor nu vin, timpul trece, se uita), morti, mereu morti, acelasi Arafat”, a mai scris Eugen Iancu intr-o noua postare.

Incendiul care a izbucnit vineri dimineata la un pavilion al Spitalului ”Matei Bals” din Capitala, fiind declansat planul ”rosu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat, au fost afectate patru saloane. Potrivit sefului DSU, Raed Arafat, nu mai sunt pacienti in stare critica sau pacienti cu arsuri. Din informatiile primite de catre Ministerul Sanatatii de la echipele de interventie, au fost transferati catre alte unitati sanitare un numar de 53 de pacienti din 102 pacienti aflati in saloanele din Pavilionul 5 .

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au deschis un dosar penal in rem pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa. Doua linii telefonice vor fi operationalizate pentru apartinatorii pacientilor transferati. Cele doua numere disponibile pentru apartinatori sunt: 021.2069398 si 021.2648515.