Prefectul Capitalei, dupa ce rata de infectare a scazut sub 3,5 la mie: Deplasarea persoanelor, permisa pana la ora 22:00 si in weekend

43

Deplasarea persoanelor este permisa, incepand de marti, 27 aprilie, in Bucuresti pana la ora 22.00 si in weekend, a informat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, dupa sedinta Comitetului municipal pentru Situatii de Urgenta, convocata in contextul in care incidenta COVID-19 a scazut sub 3,5 la mia de locuitori.

De asemenea, operatorii economici pot functiona si vineri, sambata si duminica pana la ora 21,00, iar salile de sport/fitness se pot redeschide.

Loading...

„Restul masurilor raman in vigoare, cel putin pana incidenta va scadea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu totii, pentru a putea sa redeschidem salile de spectacol, restaurantele, sa avem o relaxare un pic mai mare. (…) Aplicabilitatea acestei hotarari este incepand cu ora 00,00 a zilei de maine. (…) Pentru Paste nu avem interdictii suplimentare, sunt masurile pe care le stim cu totii. In noaptea Pastelui este permisa deplasarea tuturor cetatenilor care doresc sa mearga la slujba de Inviere, in intervalul 22,00 – 5,00”, a mentionat prefectul Capitalei.

Accesul clientilor in magazine tip mall se face astfel incat sa se asigure mentinerea distantei de minimum 2 metri, la fel si in piete, fara a depasi 50% din capacitatea maxima a pietei, insa.

STB va monitoriza permanent gradul de incarcare a mijloacelor de transport.

Se interzice in interior activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor, de tipul restaurantelor si cafenelelor. Aceste activitati sunt permise in exterior, insa.