Greva STB, suspendata de Tribunalul București, dar angajatii refuza sa revina pe traseu

10

In cursul orei 16:00, magistratii Tribunalului Bucuresti au admis joi sesizarea facuta de Societatea de Transport București (STB) și au dispus suspendarea grevei generale declanșate de angajati, informeaza Libertatea. Decizia este executorie, insa soferii refuza sa iasa pe traseu și ameninta sa continue greva vineri, 21 ianuarie.

STB anunță pe Facebook că e foarte posibil ca nici vineri să nu iasă pe traseu autobuzele, troleibuzele și tramvaiele, în București. Compania arată că a constatat „că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-și reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue și mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariații STB SA pentru a nu-și îndeplini sarcinile de lucru”.

Loading...

„Îi asigurăm pe bucureșteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, mai notează STB pe Facebook.

Sindicaliștii au declarat pentru Libertatea că nu vor ieși pe traseu, pentru că sunt nemulțumiți de conducere. Ei spun că își vor relua activitatea numai în momentul în care directorul își va da demisia și când se va face contractul colectiv de muncă, asta însemnând că există posibilitatea ca greva STB să continue și vineri, 21 ianuarie.
Angajații STB riscă dosare penale pentru că au încălcat o hotărâre a instanței.

Anterior, Adrian Criț, directorul STB, a declarat că a primit decizia instanței și a transmis prin dispecerat să se reia activitatea. „Decizia Tribunalului București este executorie, drept urmare din momentul publicării vehiculele trebuie să intre pe traseu. Noi avem deja decizia, am dat comanda în dispecerat ca vehiculele să iasă pe traseu”, spunea șeful STB.