Florin Citu: Preiau interimar ministerul Sanatatii avand in vedere refuzul domnului Barna

9

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de desemnare a premierului Florin Citu ca ministru al sanatatii, interimar, anunta Palatul Cotroceni. Florin Citu a declarat ca a decis sa preia interimatul dupa refuzul vicepremierului Dan Barna.

„Dimineata am trimis presedintelui decretul de numire interimara la Ministerul Sanatatii a domnului Barna. Avand in vedere refuzul domnului Barna am facut o noua propunere in persoana mea. Preiau ministerul Sanatatii pana cand colegii de coalitie vor face o noua prounere de ministru. Am avut deja o discutie in minister si manie voi avea o discutie cu DSP-urile. Ramane un obiectiv pentru noi sa gestionam aceasta perioada dificila”, a anuntat, intr-o scurta conferinta de presa la Palatul Victoria, premierul Florin Citu, transmite Digi24.

Loading...

Aceasta a mai precizat ca maine a fost programata o sedinta de guvern, in care ar trebui adopatate acte normative „extrem de imporante”. Precizarea premierului vine in contextul in care ministri USR PLUS ar putea refuza sa participe la sedinta de guvern.

„Tot maine vom avea o sedinta de guvern. Sunt mai multe acte normative care trebuie adoptate, unele de la ministerul Sanatatii, acte normative care nu pot fi amanate”, a mai spus Citu.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro ca premierul Citu va revoca si ordinul dat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan care introducea criterii noi pentru carantinarea localitatilor.

Copresedintele Aliantei USR PLUS si vicepremierul Dan Barna a anuntat miercuri, dupa sedinta de criza din interiorul Aliantei in urma demiterii ministrului Vlad Voiculescu, ca cele doua partide au decis sa ii retraga sprijinul politic premierului Florin Citu. Barna a precizat ca a refuzat sa preia interimar ministerul Sanatatii.