Florin Citu este premierul propus de coalitia de dreapta

27

Florin Citu este premierul propus de coalitia PNL, USR-PLUS si UDMR, a anuntat Ludovic Orban, vineri seara, dupa negocierile dintre cele trei formatiuni politice.

„Florin Citu este candidatul la functia de prim-ministru, sustinut de UDMR, USR-PLUS si PNL. In ceea ce priveste cele doua pozitii de presedinte de la Parlament, presedintele Senatului va apartine unui candidat din partea USR-PLUS, presedintele Camerei Deputatilor unui candidat din partea PNL.

Loading...

In ceea ce priveste Guvernul, in afara de premier, am decis portofoliile care urmeaza sa fie ocupate de cei care vor forma guvernul. Este vorba de doi vicepremieri. Guvernul va avea 18 ministere. Din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanti ai PNL, 6 de USR-PLUS si 3 de reprezentanti ai UDMR”, a declarat liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat ca portofoliile asumate de USR-PLUS sunt Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Cercetarii Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Economiei cu partea de antreprenoriat si IMM-uri.

De asemenea, Dacian Ciolos a spus ca „probabil contrar cu ceea ce credea multi ca va fi o negociere dificila, dura, cu certuri, iata ca dupa o zi intensa de discutii si dupa multa bunavointa si bunacredinta din toate cele 3 parti am reusit sa oferim o structura de guvern supla.

Negocierile nu s-au finalizat. Am ajuns la un acord pe structura guvernului dar vom continua discutiile pentru a finaliza programul de guvernare, insa eu zic ca ce a fost mai greu a trecut”.

La randul sau, presedintele UDMR, Kelemen Hunor a precizat ca „ne vom asuma 3 ministere. Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Administratiei, un minister important in economia guvernului, fiindca avem nevoie sa dezvoltam toate localitatile Romaniei in mod echilibrat, sa reducem decalajele de dezvoltare si Ministerul Mediului Apelor si Padurilor.

„Ma voi implica direct in urmatoarele zile pentru a finaliza programul de guvernare. Este important sa avem cât mai repede investit un guvern in zilele urmatoare”, a subliniat Florin Citu.