O noua varianta a coronavirusului a fost descoperita

20

Africa de Sud a identificat o „noua varianta” a coronavirusului care provoaca valul doi de infectii, a declarat vineri ministrul Sanatatii, la cateva zile dupa ce Marea Britanie afirma ca a gasit si o noua varianta a virusului, potrivit Mediafax.

„Am convocat acest briefing public pentru a anunta ca o varianta a virusului SARS-COV-2 – denumita în prezent varianta 501.V2 – a fost identificata de oamenii de stiinta din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sanatatii, Zweli Mkhize.

Loading...

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugereaza ca al doilea val pe care îl experimentam este condus de aceasta noua varianta”, a adaugat Mkhize.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infectii, cu peste 20.000 de decese asociate. O noua crestere a cazurilor a facut ca guvernul sa înaspreasca restrictiile.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat vineri ca este în legatura cu cercetatorii sud-africani care au identificat noua varianta.

In urma cu cateva zile, autoritatile din Marea Britanie anuntau ca o „noua varianta” a coronavirusului a fost identificata si se crede ca provoaca raspandirea mai rapida în sud-estul tarii. Secretarul de stat în Ministerul Sanatatii, Matt Hancock, spunea ca au fost gasite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.