Elena Udrea, condamnata la 8 ani de puscarie cu executare. Ce sentinte au primit Ioana Basescu si Andronic

26

Elena Udrea a fost condamnata la opt ani de inchisoare cu executare pentru infractiunile pentru care a fost trimisa in judecata de DNA in legatura cu dosarul finantarii campaniei electorale din 2009. Totodata, Ioana Basescu a fost condamnata la cinci ani de detentie. Dan Andronic a fost achitat, scrie Digi24.

Elena Udrea a primit mai multe condamnari pentru spalare de bani si luare de mita. Acestea au fost contopite si a rezultat o pedeapsa de sase ani de inchisoare carora li s-a adaugat un spor de doi ani. in total, Udrea va avea de executat opt ani de detentie.

Loading...

Totodata, Ioana Basescu a fost condamnata la cinci ani de detentie. Ea a fost acuzata de delapidare si instigare la spalare de bani, fapte pentru care a primit mai multe pedepse, care au fost contopite, rezultând cinci ani de inchisoare.

Victor Tarhon, la data faptei presedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a primit patru ani cu suspendare pentru luare de mita.

Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, va avea de executat sase ani de inchisoare pentru mita.

Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societaţi comerciale cu capital majoritar de stat, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru delapidare.

Dan Andronic a fost achitat.

Este o decizie in prima instanta, care poate fi contestata. Dupa ce motivarea va fi redactata pe larg, dosarul va ajunge la instanta suprema, unde va fi luata decizia finala.