Cristian Diaconescu este noul presedinte al Partidului Miscarea Populara: „Ma pun chezas ca ceea ce vedeti astazi pe scena politica, pana în toamna nu mai e asa”

14

Fostul ministru Cristian Diaconescu a fost ales, duminica, presedinte al Partidului Miscarea Populara, motiunea sa, ”Romania respectata”, fiind votata de catre 550 dintre cei 561 de delegati la evenimentul organizat online, cu participarea fizica a liderilor formatiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea motiunii sale, ca delegatii PMP nu s-au reunit la congres pentru a iesi ”la taraba pentru un alt partid politic”, relateaza News.ro.

Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o motiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid sa nu îi ceara ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul presedinte al formatiunii care a demisionat dupa ce PMP nu a mai intrat în Parlament, dupa alegerile din decembrie anul trecut.

Loading...

”Prin aceasta motiune, pe scurt, va rog sa dati acestui partid solidaritate întelepciune si coerenta la nivel local si central si îndraznesc s ma oblig în fata dumneavoastra, si sa va promit, ca eu am sa-i dau un viitor”, le-a spus Cristian Diaconescu celor prezenti fizic sau online.

Diaconescu a vorbit despre principiile care trebuie avute în vedere de partid, principii precum identitatea nationala, proprietatea privata, minimalizarea interventiei statului în economie, solidaritatea, dialogul cu societatea civila, educatia, respectarea angajamentelor asumate de Romania pe plan international si o politica „în beneficiul romanilor si a Romaniei reîntregite”.

”Vreau sa va spun ca am vazut si eu mica propaganda anterioara acestui congres. Ne-am întrunit aici sa ne punem de acord în legatura cu ce facem în continuare, în legatura cu solidaritatea noastra, în legatura cu coeziunea noastra. Nu ne-am întalnit aici sa iesim la taraba pentru un alt partid politic”, a adaugat el.

Cristian Diaconescu a vorbit si despre alegerile din decembrie 2020, în urma carora partidul nu a mai reusit sa treaca pragul electoral.

”Am discutat si ne-a preocupat acest lucru, modul în care s-au numarat voturile la alegerile pentru Parlament. Vreau sa va spun, dincolo de toate aspectele locale, din comunitati, faptul ca la alegerile parlamentare s-au numarat 95 (la suta – n.r.) de voturi în 24 de ore si 5% din voturi în urmatoarea saptamana. S-au redistribuit 15% din voturi, deci 15% din parlamentarii aflai acum în Parlamentul Romaniei îi reprezinta pe cei care nu i-au votat. Daca pe democratie si functionarea statului de drept aceasta nu e o problema, atunci cu totii avem o problema”, a afirmat Diaconescu, în acest context.

Acesta si-a exprimat intentia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene si a vorbit si despre modul în care arata acum scena politica romaneasca.

”Ma pun chezas ca ceea ce vedeti astazi pe scena politica, pana în toamna nu mai e asa. Din acest punct de vedere, stim cu totii ca lucrurile se vor modifica”, a afirmat Diaconescu.

Congresul PMP a avut loc duminica, începand cu ora 12:00, la un hotel din Sinaia. Delegatii PMP din întreaga tara si diaspora au votat electronic, fiind vorba despre 599 de membri de partid. Votul electronic s-a desfasurat în paralel cu dezbaterile.

Delegatii au votat de asemenea pentru renuntarea la fuziunea dintre PMP si UNPR.