Cariera baronului PNL Filipescu: Spaga in slipi, incompetenta si mizerie pentru copii din spitale!

14

Dupa esecul guvernarilor PSD din ultimii ani este vital ca partidele anti-PSD sa vina in 2020 cu o oferta electorala imbatabila, ceea ce ar insemna ca pe listele de candidati sa nu se regaseasca personaje controversate precum actualul senator PNL Raducu Filipescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Calarasi pentru trei mandate, scrie podul.

Cariera lui Filipescu este patata de controverse privind problemele sale cu legea, incompetenta, uselism virulent chiar si dupa ruperea USL, dar si un episod mai putin stiut, intitulat „spaga in slip”.

Loading...

Spaga in slip

Senatorul PNL Raducu Filipescu a fost protagonistul cazului „spaga in slip”, pentru care a si fost arestat, potrivit relatarii fostului sau sef Vergil Banea. Filipescu era la acea vreme un simplu angajat la intreprinderea de Transport Local, care a primit mita, inclusiv o suma de bani in slip, de la un sofer care voia sa isi angajeze sotia pe post de taxatoare de bilete.

Banea povesteste intr-un video, cu lux de amanunte, cum i-a fost gasita mita lui Filipescu in sertarele biroului si banii in slip de catre politisti si procuror. Banea a fost singurul martor la flagrantul „spagii in slip”.

Dezvaluirea lui Banea: „in jurul orei 9, 9:30, am ramas surprins cand secretara m-a anuntat ca doi politisti vin cu Filipescu si cu un procuror la dvs. Bineinteles ca nu stiam ce problema era. Chiar nu m-am simtit comod in momentele respective. Am zis „ce s-a intamplat?”. stiam ca el este invoit, moment in care au intrat cei doi politisti cu el si procurorul Iordachescu. S-au prezentat, au spus de ce au venit si ca sunt invitat la dispeceratul de la poarta, unde el avea un birou, sa particip la o constatare. impreuna cu ei am coborat, am mers la poarta si dansii au inceput sa-l intrebe pe Filipescu: „Unde este cartusul de tigari Kent?”. El a ridicat din umeri spunand ca nu stie nimic. Unul dintre politisti l-a cautat in birou, in cele doua laterale, si a gasit cartusul si la pus pe masa. intre timp, celalalt politist a montat dispozitivul, iar in momentul in care l-a bagat in priza a aparut pe cartusul de tigari: mita. Filipescu nu recunostea. Dar pana la urma a fost nevoit sa recunoasca. Dupa aceea i se zice sa scoata pachetul de cafea Alvorada. Iar n-a vrut sa scoata nimica. Celalalt politist a umblat in birou si a gasit si pachetul de Alvorada. L-au verificat, scria „mita”. La un moment dat, unul dintre politisti zice „scoate si cei 500 de lei pe care i-ai primit mita de la numitul Tudorache”. Tudorache il chema pe respectivul sofer, era sofer pe autobuz si voia sa angajeze sotia taxatoare pe autobuz, ca asa era la vremea respectiva. Filipescu zicea „nu, nu nu, nu am primit niciun ban”, iar politistii l-au dezbracat. Unul dintre cei doi militieni i-a dat pantalonii jos si a ramas in slip. Nu se vedea absolut nimic, moment in care politistul se duce in spate si cand face asa la slip au cazut banii. Au luat pe fiecare in parte, i-au pus in dreptul aparatului si aparea scris pe toate bancnotele „mita”. Procurorul Iordachescu nu schita nimic pentru ca era un cunoscut de-al lor. Din acest moment s-a incheiat un proces verbal. Eu am fost singurul martor langa cei doi politisti si respectivul procuror. Nici macar cel care ii daduse banii nu a fost acolo. Au incheiat documentul respectiv si bineinteles ca l-au arestat”.

Citeste mai mult pe podul