Bucurestiul Gabrielei Firea este in colaps! Criza apei calde si a caldurii afecteaza mai multe spitale si cartiere!

100

Furnizarea agentului termic in zona Fundeni se sisteaza ca urmare a unei avarii produse pe o magistrala de termoficare, veche de 43 de ani, potrivit sefului Termoenergetica, care trebuia inlocuita cu 23 de ani in urma. Criza apei calde si a caldurii din Bucuresti afecteaza trei spitale, printre care si cea mai mare unitate medicala din Capitala – Fundeni, unde sunt internati 990 de pacienti. In plus, vor fi afectate zone insemnate din Sectorul 6 si cartierul Aviatiei. Spre seara, RADET a mai anuntat o avarie, de aceasta data la magistrala Grozavesti – Grivita.

Loading...

„RADET anunta ca, astazi, in jurul orei 17:00, a avut loc o avarie la Magistrala de termoficare Grozavesti – Grivita, cu o vechime de 40 de ani. Vom reveni cu date suplimentare dupa efectuarea manevrelor de inchidere a apei si izolare a zonei afectate”, anunta RADET.

Echipele RADET sunt la fata locului pentru operatiunea de evacuare a apei din galerie, urmând ventilarea, inlocuirea tronsonul afectat si ulterior repunerea in functiune.

Termenul estimat de remediere este de 12 – 14 ore.

RADET anunta joi ca, urmare a unei avarii produse pe o magistrala de termoficare, se sisteaza furnizarea agentului termic in zona Fundeni. Cinci puncte termice si doua institutii sunt afectate de aceasta avarie.

Cele trei spitale afectate sunt Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni si Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Managerii au primit instiintare de la RADET in aceasta dimineata ca vor ramâne fara caldura si apa calda.
Ministerul Sanatatii solicita Primariei Capitalei sa ia masuri urgente

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au verificat situatia in unitatile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de intreruperea agentului termic.

„Am vorbit cu managerii celor 3 unitati sanitare pentru ca am vrut sa verific ca pot fi asigurate conditiile necesare continuarii ingrijirilor medicale de care au nevoie pacientii. Spitalele au primit instiintari de la compania RADET la peste 2 ore dupa ce sistarile de agent termic au fost realizate. in toate cele trei locatii se vor face eforturile necesare si vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea caldurii si a apei calde. Suplimentar, am cerut reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Bucuresti sa verifice la fata locului care este situatie si sa indrume echipele de management pentru a lua masurile necesare care se impun. Dar este regretabil ca evenimente de aceasta natura continua si nu putem fi de acord ca, in plina iarna, pacientii sa fie pusi in astfel de situatii”, a declarat prof. dr. Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

„Ministerul Sanatatii atrage atentia ca lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical si solicita Primariei Capitalei sa ia masuri urgente cu privire la activitatea si modului de comunicare al Regiei RADET”, se arata intr-un comunicat la Ministerului Sanatatii.

Tot joi, se sisteaza agentul termic in cartierul Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii aparute pe tronsonul care alimenteaza aceasta zona.

De asemenea, potrivit RADET, fara caldura si apa calda ramân si locuitori din cartierul Aviatiei, ca urmare a unei avarii produse pe magistrala de termoficare pozitionata inaintea zonei unde deja se inlocuiesc tronsoane din perimetrul strazii Nicolae Caramfil.