Bezna mintii. Asfaltarea unei strazi a blocat oamenii in propriile case: Strada s-a inaltat cu mai bine de un metru!

34

Halucinant. Strada Mihail Sadoveanu din Suceava a devenit, pe alocuri, cu 1,5 metri mai inalta, astfel mai multe familii care locuiesc in zona s-au trezit ca nu mai pot sa iasa din locuinte dupa modernizarea arterei.

Loading...

Oamenii nu mai pot sa-si foloseasca nici garajele, pentru care platesc impozite locale. Ca sa paseasca pe strada, unii si-au facut niste scari din calaburi (bucati de caramida), care au dus la accidente. Un batran de 80 de ani a alunecat pe treptele improvizate si a fost transportat la spital in stare grava, dupa ce s-a lovit la cap. „Strada s-a inaltat cu mai bine de un metru. Iesim din curte cum se poate. Am facut reclamatie inclusiv la Protectia Consumatorului. Au venit doua echipe si ne-au spus ca se rezolva problema. in conditiile de fata, nu putem iesi din garaj. Sotul meu a cazut, s-a lovit si la cap, a stat internat la Neurologie”, a declarat Doinita Pistol pentru ”Adevarul”.

Conducerea Primariei Suceava cunoaste problema si promite masuri. „ Acest caz nu e valabil numai pe strada Mihail Sadoveanu, pe toate strazile care se asfalteaza si mai ales strazile de pamant se fac aceste aduceri de nivel care creeaza probleme, ori intra la unul apa in curte, ori e deasupra. Sunt niste lucrari pe care trebuie sa le adapteze si oamenii si cu ajutorul primariei daca-i vorba de facut un podet, o canalizare suplimentara, dar avem aceste doua variante, modernizam sau nu modernizam strada”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a mai aratat ca lucrarea de pe strada Mihai Sadoveanu este in curs de executie. Mai trebuie turnate inca doua straturi de asfalt, ceea ce inseamna ca diferenta de nivel va fi si mai mare.