Ambasadorul SUA, mesaj pentru romani: A venit timpul ca romanii cinstiti sa prospere, „nu doar elita si cei cu legaturi politice”: Recuperati prejudiciile de la infractori!

9

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Adrian Zuckerman, a transmis, marti, un mesaj de Anul Nou, in care afirma ca romanii ar trebui sa traiasca fara sa se teama pentru siguranta lor si la adapost de influentele straine maligne. Zuckerman asigura Romania ca SUA sunt alaturi de ea si considera ca cel mai important aspect ca cetatenii sa cunoasca prosperitatea este „eliminarea capacitatii infractorilor de a pastra castigurile obtinute in mod ilicit”.

Loading...

”Dupa doua saptamani petrecute in aceasta tara frumoasa, ma bucura si admir din plin ceea ce au realizat romanii. Sunt increzator ca 2020 va aduce succese si mai mari pentru Romania si parteneriatul nostru strategic. Privind spre viitor, doresc sa subliniez clar, in numele presedintelui Trump si al poporului american, ca americanii sunt aici, vor ramane aici si, impreuna cu poporul roman, vor realiza lucruri extraordinare in 2020. A sosit momentul ca romanii sa-si reafirme rolul de frunte in Europa si in lume, in domeniile artelor si stiintei, in productia agricola, in productia de energie si cea industriala, construind o economie vibranta si o societate mareata care traieste in conformitate cu si respecta statul de drept si libertatea religioasa”, a transmis Adrian Zuckerman, in mesajul de Anul Nou, citat de News.ro.

Ambasadorul SUA a apreciat ca ”romanii ar trebui sa traiasca fara sa se teama pentru siguranta lor si la adapost de influentele straine maligne”.

”Romanii au suferit destul. Acum este momentul ca ei sa prospere. Acum este timpul ca toti romanii sa isi creasca nivelul de trai, nu doar elita si cei cu legaturi politice. Presedintele Trump si Guvernul Statelor Unite sunt angajati sa colaboreze cu presedintele Iohannis si cu guvernul premierului Orban asupra unei diversitati de prioritati. Cea mai importanta dintre acestea este reforma judiciara, pentru a asigura un sistem judiciar si penal fiabil si transparent si pentru eliminarea capacitatii infractorilor de a pastra castigurile obtinute in mod ilicit.

Elitele si persoanele cu legaturi politice nu ar trebui sa aiba un refugiu in interiorul sau in afara Romaniei. Statele Unite se angajeaza sa isi foloseasca toate resursele de aplicare a legii disponibile, pentru a ajuta Romania sa scape de flagelul coruptiei. Combaterea traficului de persoane, o incalcare a drepturilor elementare ale omului si a decentei, pe care ambele noastre natiuni si-au luat angajamentul sa o sprijine, va fi o prioritate”, a mai spus ambasadorul SUA la Bucuresti.

Potrivit lui Zuckerman, ”Statele Unite vor continua sa sprijine fortele armate romane in eforturile lor continue de a apara tara de amenintari externe”.

”Rolul crucial al Romaniei in NATO, aparand flancul estic al Europei, nu poate fi subestimat. Statele Unite vor continua sa fie aliatul neclintit al Romaniei si al NATO si sa asigure complet capacitatile de aparare ale Romaniei. In plus, Statele Unite vor fi partenerul Romaniei si o vor sprijini sa isi valorifice adevaratul potential economic. Asigurarea existentei unor legi si reglementari fiscale si de afaceri realiste va aduce mari beneficii. Este absolut necesar ca povara pe care o reprezinta coruptia endemica pentru economie sa dispara. Capacitatea oligarhilor si a baronilor cu legaturi politice de a controla interesele de afaceri si de a limita concurenta pe piata libera trebuie sa ia sfarsit. Este nevoie de privatizari suplimentare. Doar un mediu de afaceri stabil, previzibil si complet transparent poate atrage investitiile necesare pentru a impulsiona dezvoltarea si promovarea unei economii competitive. Transparenta si responsabilitatea in afaceri sunt primordiale”, se mai arata in mesajul de Anul Nou al ambasadorului SUA.

Adrian Zuckerman afirma ca ”aceste obiective ambitioase pot fi indeplinite”.

”Romania este la un pas de maretie. Momentul de pornire este acum. La Multi Ani si Dumnezeu sa binecuvanteze popoarele roman si american”, isi incheie Zuckerman mesajul.