Papa Francisc si-a cerut scuze pentru ca a lovit cu palma o femeie: „Cateodata ne pierdem rabdarea”

7

Papa Francisc si-a cerut public scuze, in timpul primei slujbe din an, pentru ca a lovit cu palma o femeie care il apucase de brat si nu ii mai dadea drumul. Papa a deplans violenta contra femeilor.

Loading...

Femeile sunt cele care dau viata, a sustinut Suvernaul Pontif „si totusi ele sunt in mod continuu insultate, batute, violate, obligate sa se prostitueze si sa puna capat vietii care le inmugureste in pantece”.

„Orice forma de violenta impotriva unei femei este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, care s-a intrupat dintr-o femeie. Salvarea intregii omeniri a venit din pantecele unei femei. Putem sa intelegem de cat de multa umanitate dam dovada dupa cum tratam corpul unei femei”, a sustinut el.

Corpul femeii este un sacrificiu adus „pe altarele profane ale publicitatii, ale profitului, ale pornografiei”. Femeile trebuie eliberate de consumerism, a mai sustinut Papa, adaugand ca „femeile trebuie respectate si onorate” si ca „a lor este cea mai nobila carne din lume”.

„si in zilele noastre, maternitatea este degradata pentru ca singura crestere de care suntem interesati este cea economica”, a punctat Suvernaul Pontif.

Numeroase mame sunt nevoite sa fuga in pribegie pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor si ajung in locuri unde sunt considerate de prisos „de catre oameni cu stomacurile pline de mancare si inimile golite de dragoste”, a subliniat Papa Francisc.

„Cateodata ne pierdem rabdarea. Chiar și mie (mi se intample asta, n.r.). imi cer scuze pentru exemplul rau pe care l-am dat ieri.”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a fost subiectul unui incident marti, la Vatican, cand a lovit cu palma de doua ori mana unei femei care ii inșfacase un braț și nu ii mai dadea drumul

O inregistrare a momentului, publicata pe platforma de micro-blogging Twitter, o arata pe femeie facandu-si semnul crucii in timp ce suveranul pontif se apropia de aceasta, care facea parte dintr-un grup de pelerini veniti la Vatican.

Dupa ce a dat mana cu mai multi credinciosi, papa a inceput sa se indeparteze de grup, cand femeia l-a tras de un brat inapoi, in mod violent.

Papa a parut ca sufera de durere si, in mod cu totul neobisnuit, a admonestat-o pe femeie si i-a lovit cu palma mana de doua ori pentru a se elibera.

Ulterior, papa a mers sa vada o scena de Craciun aflata in piata Sf. Petru de la Vatican.