Ambasada Romaniei la Londra a cerut ca afisul discriminator fata de romani sa fie scos din magazinul Tesco

72

Ambasada Romaniei in Regatul Unit s-a autosesizat in cazul mesajului discriminatoriu fata de romanii din Londra, afisat de un hypermarket, si a cerut conducerii magazinului ca afisul sa fie inlaturat. De asemenea, potrivit MAE, ambasada s-a adresat si politiei locale. Ministerul de Externe precizeaza ca mesajul “nu reflecta imaginea reala a comunitatii romane din Marea Britanie, bine integrata si care aduce o contributie reala la dezvoltarea societatii si economiei britanice”.

„Cu referire la informatiile aparute in spatiul public privind mesajul afisat in incinta unei filiale a unui cunoscut lant de magazine alimentare din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord s-a autosesizat si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri atat pe langa conducerea companiei, cat si pe langa autoritatile centrale si locale, inclusiv la nivelul ministerului de externe britanic (Foreign, Commonwealth and Development Office), pentru a exprima surprinderea si dezacordul partii romane fata de aparitia mesajului respectiv, ce are un puternic caracter discriminatoriu.

Loading...

MAE dezaproba acest tip de mesaje discriminatorii care nu reflecta imaginea reala a comunitatii romane din Marea Britanie, bine integrata si care aduce o contributie reala la dezvoltarea societatii si economiei britanice.

Totodata, MAE informeaza ca, in scrisoarea adresata conducerii companiei si politiei locale, reprezentantii ambasadei au solicitat inlaturarea imediata a materialelor cu caracter discriminatoriu, precum si clarificarea circumstantelor si a motivelor care au stat la baza utilizarii acestora.

Ambasada Romaniei la Londra urmareste cu deosebita atentie acest subiect si va intreprinde toate demersurile legale pentru a asigura cetatenilor romani din Marea Britanie garantarea drepturilor in calitate de cetateni UE si aplicarea unui tratament non-discriminatoriu”, arata un comunicat emis de MAE.