Baronul de Vrancea, Marian Oprisan, a rabufnit la adresa jurnalistului care a dezvaluit ca fata lui de 26 de ani a ajuns milionara in euro: „M-a sunat sa-mi spuna ca sunt periculos de aproape de a executa infractiunea de inducere in eroare a organelor de ancheta”

80

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a avut o iesire dura la adresa jurnalistului Sebastian Oancea, de la Realitatea de Vrancea, care se pregateste sa publice o ancheta exploziva. in speta, este vorba despre modul in care fiica „baronului” PSD a reusit sa incaseze, din scurt, nu mai putin de 1 milion de euro dintr-o afacere imobiliara. Chiar inainte sa publice investigatia, Oprisan l-a sunat personal pe Sebastian Oancea pentru a-si exprima nemultumirea. Ulterior, scandalul a continuat si in direct la TV.

Loading...

Realizatoarea Nicoleta Cone, de la Realitatea PLUS, i-a cerut detalii colegului sau Sebastian Oancea referitoar la acest caz.

Jurnalistul a explicat ca, in urma cu un an, primise un pont ca Oprisan deruleaza afaceri, ca vrea sa dea un tun imobiliar in mijlocul orasului.

„Este vorba despre un tun imobiliar in care nu aparea Oprisan, ci fiica acestuia, care a cumparat un teren de 300.000 euro de la un apropiat al tatalui ei. La scurt timp, desi fata acestuia, care este majora, se afla in Anglia, avea sa vânda respectivul teren cu pretul de 1.300.000 euro . Eu am mers pe fir, am intrebat toate persoanele implicate. Singura cu care nu am putut sa iau legatura, desi am incercat, a fost fata lui Marian Oprisan. Acum câteva zile, cu ocazia venirii Vioricai Dancila l-am intrebat din nou despre acel teren si mi-a spus ca nu poate sa imi spuna nimic, dar initial imi recunoscuse ca fata lui a vândut acest teren din buricul târgului, iar astazi m-a sunat pentru ca eu am scris ieri pe Facebook ca voi face publica ancheta pe care o derulez de aproximativ un an”, a povestit Sebastian Oancea.

Jurnalistul a relatat ca Oprisan l-a sunat de la „cabinetul propriu, de pe telefonul fix pe care il platim noi, cei care participam la bugetul de stat” si i-a spus ca a inteles ca face o ancheta si ca s-ar afla „periculos de aproape de a executa infractiunea de inducere in eroare a organelor de ancheta”.

„Nu inteleg care organe de ancheta pentru ca eu nici macar nu am publicat investigatia. Probabil ca dânsul se gândea ca vor intra pe fir procurori sau..nu stiu. L-am intrebat cât a fost aceasta tranzactie. Mi-a spus ca este o tranzactie privata si ca nu ma priveste, desi a fost aprobat PUZ-ul (Planul urbanistic Zonal – n.n.) pe acest teren pentru ca ulterior s-au construit doua blocuri, in mod public de catre Consiliul Local Focsani. A continuat sa imi spuna ca sunt pus de penelisti, ca ma iau de copilul lui. Eu i-am explicat ca dânsul a declarat ca ‘mama mea sunt eu’ si daca nu cumva si fata lui este dânsul pentru ca asa ii place sa isi ascunda averea pe numele mamei si mai nou pe numele fiicei”, a precizat jurnalistul.

in acelasi timp, Sebastian Oancea a atras atentia ca fiica lui Oprisan are vârsta de 26 de ani si este „fara niciun pic de experienta imobiliara”.

„Fata are o afacere in Anglia cu Candybar. Are zero experienta imobiliara. Dar la aceasta tranzactie au participat foarte multi: parafata de fostul prefect PSD. Omul de afaceri de la care a cumparat acest teren este un apropiat al PSD-ului. Acolo este o increngatura de oameni care au participat, care au pus umarul pentru ca aceasta tranzactie sa fie facuta foarte repede si evident cu un profit urias. Pe fiica lui Oprisan, cred ca am sunat-o de vreo 3 pori pe numarul din Anglia dar nu a raspuns. I-am scris si pe mesengerul de la Facebook – am dovezi pentru ca am facut print-ul cum i-am scris de vreo doua ori la vreo doua saptamâni distanta. Nu mi-a raspuns. Asta nu inseamna ca nu pot sa public ancheta pentru ca restul celor implicati mi-au raspuns si mi-au confirmat exact ceea ce am scris eu. Oprisan mi-a spus ca nu ma priveste aceasta tranzactie privata. Mi-a spus ca este ‘lacrima’, adica este perfect legala aceasta tranzactie si ca din punctul asta de vedere nu are niciun fel de emotie. L-am intrebat de ce se ascunde in spatele fiicei? De ce nu deruleaza el afacerea asta? De ce isi ascunde casa de la Bolotesti pe numele mamei, de ce isi ascunde masinile pe numele cunoscutilor si ale rudelor sale?”, a afirmat jurnalistul de la Realitatea de Vrancea.

Nu il ultimul rând, Sebastian Oancea a subliniat ca nu se va lasa intimidat de amenintari si ca a avut patru procese pe care Oprisan i le-a intentat si pe care le-a câstigat pe toate si la fond si la apel.

in timp ce Sebastian Oancea relata cele de mai sus, Oprisan a intervenit telefonic in emisiune, unde s-a lansat in acuzatii la adresa jurnalistului.

Dialogul dintre cei doi in care, la un moment dat, a intervenit si jurnalistul Stelian Negrea, aflat in platou.

Oprisan: Eu i-am raspuns domnului Sebastian Oancea la orice intrebare. Dar daca dumnealui, care este trompeta PNL in judetul Vrancea continua sa imi ameninte mama si fiica, neavând…

Sebastian Oancea: Nu v-a amenintat nimeni, domnule Oprisan. Nu v-a amenintat nimeni.

Oprisan, intrebat daca l-a amenintat pe jurnalist sau nu: Nu l-am amenintat. in primul rând ca domnia sa minte de ingheata apele pe de o parte si pe de alta parte, se pregateste sa execute elementele constitutive ale infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, pentru ca ceea scrie este o minciuna sfruntata. […] Familia mea si-a platit impozite, familia mea si-a desfasurat toate tranzactiile corect si normal. Ne-au anchetat zeci de ani de zile…jurnalistul dumneavoastra ca nu e prima oara când scrie toate prostiile si minciunile la adresa mea.

Sebastian Oancea: Va reamintesc ca ati pierdut patru procese cu mine, domnule presedinte. Toate instantele care m-au achitat in cele patru procese pe care mi le-a intentat au spus ca am scris adevarul. Nu am amenintat niciodata si nu mi-as permite sa amenint vreodata o femeie, indiferent cum o cheama.

Oprisan: Puneti-mi intrebarile pe care vreti…le asteptati si haideti sa terminam aceasta circoteca ieftina de 2 lei si finantata de PNL.

Sebastian Oancea: Eu va rog frumos sa ne spuneti de ce imperiul pe care il aveti la Bolotesti este pe numele mamei si nu vi l-ati asumat, in conditiile in care doamna este o pensionara care nu ar fi putut sa faca fizic o asemenea constructie din banii de pensie. Spuneti-ne macar lucrul asta.

Oprisan: Pentru ca dusmanii mei politici de la vremea respectiva mi-au facut un dosar penal si mi-au pus sechestru pe un autoturism si seara m-au dat la televizor. Ca sa evit aceasta chestiune, ca sa nu mai fiu dat la televizor de indivizi precum Sebastian Oancea, am luat masura si mi-am trecut la vremea respectiva toate bunurile si banii pe numele mamei mele. Punct. Daca stiti ca e interzis de legea undeva aceasta chestiune?

Nicoleta Cone: Domnule Oprisan, l-ati acuzat pe colegul meu Sebastian Oancea ca este finantat de PNL. O sa va rog sa prezentati dovezi in acest sens, daca nu scuze.

Stelian Negrea: Domnule Oprisan, ne puteti spune, daca din ce stiti dumneavoastra, de unde avea fiica dumneavoastra bani sa cumpere terenul ala cu 300.000 de euro? Ca totusi e o suma colosala.

Oprisan: Foarte simplu, i-a dat bunica ei (râzând in hohote) […] Pentru ca bunica ei este titularul conturilor din bancile din România.

Stelian Negrea: Dar dvs, fiind o persoana publica, ne puteti spune de unde credeti dvs ca avea bunica fiicei dvs cel putin 300.000 de euro ca sa cumpere acel teren?

Oprisan: Bunica a facut si alte tranzactii imobiliare de-a lungul timpului. Bunica a avut si alte investitii. Bunica a preluat de la fiul ei când a preluat. Ca sa nu va mai aduc aminte ca eu in anul 1994 aveam 1 milion jumate banii mei cu care am cumparat diferite terenuri care ulterior au fost tranzactionate.

Sebastian Oancea: Domnule Oprisan, dvs considerati ca Vrancea este mosia personala. Ei, uite ca mai suntem câtiva oameni care nu traim din simbria dvs si nici a altor partide asa cum ati insinuat. […] Aveti acelasi comportament de baron de când va cunosc eu. […] Haideti sa facem public si faptul ca mi-ati dat mama afara din serviciu din cauza ca scriam despre dvs. de ce nu spuneti si treaba asta in conditiile in care controlati Politia, SRI-ul si toate institutiile de forta din Vrancea si pe dvs nu v-a deranjat niciodata un singur procuror din judetul Vrancea si niciun politist de la politia economica.

Sursa: epochtimes-romania