Avocatul Cristian Radu devine General Counsel in cadrul Superbet, cel mai important operator de pariuri sportive din Romania

39

Cristian Radu, unul dintre cei mai experimentati avocati romani in domeniul fuziunilor si achizitiilor, respectiv al dreptului societar, este incepand din luna octombrie noul General Counsel in cadrul Grupului Superbet. Venirea sa in Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive & gaming din Romania, nu este intamplatoare.

“In mod particular, una dintre industriile acoperite in cariera mea de pana acum este cea a jocurilor de noroc. Pot spune ca in ultimii 10 ani am consiliat cei mai importanti operatori din acest domeniu, prin urmare sunt la curent cu toate etapele de reglementare prin care a trecut aceasta piata, una dintre cele mai legiferate din Romania”, a declarat Cristian Radu.

Loading...

Radu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 2003 si este membru al Baroului Bucuresti din acelasi an. Cariera sa profesionala este legata aproape in exclusivitate de tuca Zbarcea & Asociatii, una dintre cele mai mari firme de avocatura din tara, careia i s-a alaturat in 2005, devenind partener in caddrul acesteia in anul 2014. in cei 15 ani de activitate in cadrul firmei de avocatura, a fost implicat si a coordonat cele mai notorii proiecte de M&A si de restructurari derulate in aceasta perioada pe piata romaneasca.

“Venirea mea alaturi de echipa Grupului Superbet in pozitia de General Counsel soseste intr-un moment propice al maturitatii mele profesionale. Sunt onorat si incantat sa contribui la realizarea planurilor de expansiune globala ale unui campion regional”, a tinut sa mai spuna Radu.

Legat de tranzactii, de amintit ca vara aceasta, Grupul Superbet a achizitionat un pachet de 60% din actiunile companiei Lucky 7, fondata de Olof Örn si Magnus Petersson. Valoarea achizitiei nu a fost facuta publica, ea avand loc dupa o infuzie de capital in faza de start-up a afacerii, la inceput de 2019.

“Pentru Grupul Superbet, Lucky 7 este o achizitie care ii completeaza expertiza si portofoliul actual. Totodata este un pas important in directia extinderii internationale a companiei si a continuarii investitiilor in tehnologie. Am anuntat un obiectiv ambitios, acela de a deveni in doi-trei ani unul dintre cele mai mari branduri de gambling din Europa. Actuala pandemie amana putin atingerea acestui obiectiv, in rest nu s-a schimbat nimic. Lucky7 este un win-win care va purta noroc tuturor”, a declarat optimist Johnny Hartnett, CEO al Grupului Superbet.

DESPRE SUPERBET

• Fondat in 2008 de actualul, Sacha Dragic, in prezent Executive Chairman al Grupului Superbet
• Are operatiuni directe in Polonia (din 2017), birouri in alte sase tari si o cifra de afaceri de aproape 250 de milioane de euro in 2019
• La nivelul anului 2019, Superbet opera o retea de aproape 1.000 de agentii la nivel national (100 in Polonia) si are in jur de 5.000 de angajati in cele opt tari in care este prezent. Este cel mai mare platitor de taxe si impozite din industria de profil si printre cei mai mari contribuabili la bugetul national cu cele aproape 57 de milioane de euro platite in 2018.
• Superbet este prima si singura companie din industria pariurilor sportive prezenta pe bursa alternativa AeRo, in urma unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 9,6 milioane (2017).
• Superbet si-a lansat platforma digitala in 2016, iar aplicatia mobila in toamna lui 2018.
• incepand din 2019, strategia asumata a grupului se bazeaza pe urmatorii piloni: consolidarea pozitiei de lider in Romania, continuarea extinderii internationale, sustinerea sportului romanesc si implicarea in cat mai multe proiecte de joc responsabil.