Atentie, parinti! Stimulentul de reinsertie pentru parintii care revin mai repede din concediul de maternitate creste la 1.500 lei

44

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat joi ca ministerul a finalizat un proiect de ordonanta de urgenta prin care este majorat de la 650 de lei la 1.500 de lei stimulentul de reinsertie pentru parintele care se intoarce la munca mai repede de 6 luni.

Stimulentul de reinsertie este acordat parintilor care revin mai repede la munca din concediul de crestere a copilului.

Loading...

„Ne-am propus sa elaboram o serie de masuri active care sa sprijine deopotriva si angajatii si angajatorii. Astazi am finalizat si vom pune in transparenta decizionala doua astfel de acte normative – un proiect de lege pentru continuare activitatii de catre persoanele care indeplinesc conditiile de pensionare si care introduce posibilitatea ca cei cu varsta de pensie indeplinita sa poata sa opteze sa munceasca pana la 70 de ani si un proiect de ordonanta de urgenta prin care modificam cadrul legal pentru concediul si indemnizatia lunara de crestere a copiilor, in sensul in care crestem stimulul de reinsertie pentru parintele care se intoarce la munca inainte de 6 luni, acesta fiind in concediu de crestere a copilului.

Stimulentul de reinsertie va ajunge la 1.500 de lei, fata de 650 de lei cat era acum. Asa, poate apela la servicii profesionale de ingrijire a copilului”, a anuntat Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa, conform Aktual24.