Arafat: Exista riscul sa ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi

75

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat avertizeaza ca exista riscul sa ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi, daca problema raspandirii virusului nu va fi rezolvata prin masurile de restrictie. Raed Arafat anunta ca autoritatile fac pregatiri pentru administrarea si distribuirea viitorului vaccin anti-Covid.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, sambata seara, in cadrul unei emisiuni la Antena 3, ca transportul si livrarea tratamentului reprezinta o provocare pentru cei implicati si ca prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat in linia intai si persoanele vulnerabile. In cazul acestora, pretul vaccinului va fi suportat de stat.

Loading...

In ceea ce priveste evolutia epidemiei, Raed Arafat a spus ca este posibil ca peste zece zile Romania sa aiba intre 5.000 si 7.000 de noi cazuri de imbolnaviri cu Covid-19 deoarece raspandirea comunitara a virusului este foarte extinsa.

„Daca nu se va rezolva problema raspandirii si va continua in acelasi trend, este posibil sa ajungem acolo. Daca masurile care se iau au un impact, atunci este posibil sa vedem o incetinire”, a precizat Raed Arafat.