Este oficial. Se interzic nuntile si botezurile in toata tara

29

Evenimentele private, precum nunti, botezuri sau mese festive, atat in spatiile deschise, cat si la interior, vor fi interzise pe plan national, pana la scaderea numarului de cazuri de coronavirus, a anuntat seful DSU, Raed Arafat.

„Este foatre greu sa se respecte regulile. Nu se poarta masca, pentru ca asta e natura evenimentului, oamenii mai danseaza. Solutia cea mai buna de protectie si necesara este oprirea evenimentelor pentru ca sunt sursa de transmitere”, a spus Arafat, conform Digi24.

Loading...

El a precizat ca botezul si cununia de la biserica nu intra in aceasta categorie, pentru ca exista reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfasura in prezenta a cel mult 16 persoane.

„Este vorba despre mesele festive”, a precizat el. „Daca situatia se imbunatateste se poate reveni asupra acestui lucru”, a adaugat Arafat.

CNSU a decis de asemenea ca purtarea mastii devine obligatorie si in spatii deschise, in zonele aglomerate si acolo unde se inregistreaza un numar crescut de cazuri de coronavirus.

Pe de alta parte, CNSU a decis ca restaurantele, teatrele si salile de cinema se vor putea redeschide si functiona in interior in doua incidente: cu capacitate de 50% in zonele unde sunt pana la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% si cu program limitat pana la ora 23.00 in zonele unde sunt de la 1,5 pana la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori raman inchise.