Viorica Dancila, iesire halucinanta: „Cine ma ataca, ataca siguranta nationala”

2

Premierul Viorica Dancila a reiterat joi, la Mioveni, ca va depune plangere penala impotriva lui Victor Ponta dupa afirmatia acestuia „o sa chem mascatii sa o scoatem din Guvern”. Dancila a spus ca este „un lucru foarte periculos”, care aduce prejudicii „atat in plan intern, cat si in plan extern” sa se vorbeasca astfel despre primul-ministru al Romaniei.

Loading...

„Afirmatiile dumnealui mi se par foarte periculoase. Atunci cand vorbesti de premierul Romaniei si spui ca trebuie luat cu mascatii, eu cred ca acest lucru este un lucru foarte periculos pentru ca, in primul rand, aduce un prejudiciu atat in plan intern, cat si in plan extern. Si cred ca sunt oameni care se joaca cu cuvintele, se joaca cu aceste afirmatii si toate aceste lucruri afecteaza imaginea Romaniei. O sa depun plangere penala impotriva domnului Ponta si fac un apel la dumnealui sa aduca dovezi care sa sustina cele afirmate”, a spus Dancila, citata de Agerpres.

Viorica Dancila a adaugat ca atacul la seful Guvernului inseamna atac la siguranta nationala.

„Cum sa spui ca premierul Romaniei plateste pe cineva?! Asta inseamna o dare de mita, poate dumnealui cunoaste din practica domniei sale, eu nu am sa fac si nu am facut niciodata acest lucru. Iar cand vorbesti despre premierul Romaniei in acest mod si spui ca trebuie sa fie ridicat cu mascatii, acest lucru este foarte grav. Este o acuzatie foarte grava pe care daca nu o poti demonstra, atunci chiar trebuie sa ai o problema pentru ca atacul la prim-ministru este un atac la siguranta nationala”, a afirmat Dancila.

Presedintele PRO Romania, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca Dancila racoleaza parlamentari pe sume uriase.

„Am discutat cu colegii parlamentari – suntem 29 – am facut calcule, apropo de majoritati, si asteptam ca doamna Dancila, asa cum ne-a anuntat ca are majoritate, ca are voturi, ca a cumparat parlamentari – cu o suta de mii, cu doua sute de mii, nu stiu cu cat i-a cumparat, treaba ei -, sa vina in Parlament cat mai urgent, chiar saptamana viitoare, sa ceara votul pentru noul Guvern. Obtine 233 de voturi – activeaza in continuare, nu le obtine, atunci putem sa trecem la ceea ce noi consideram ca o solutie urgenta, si anume un nou guvern”, a precizat Ponta, intr-o conferinta de presa la Parlament.

Referitor la faptul ca premierul Dancila a afirmat recent, la Mamaia, ca nu va pleca din functie, Victor Ponta a spus: „Atunci o sa chem mascatii sa o scoatem din Guvern, ce putem sa facem altceva? Ar fi al doilea presedinte al PSD care pleaca cu mascatii”.