Victor Ponta:”I-am cerut presedintelui Basescu gratierea lui Gica Popescu. Cred ca regreta si acum”

67

Fostul premier Victor Ponta a declarat sambata dimineata, la emisiunea Digisport Matinal, ca in 2014 i-a cerut presedintelui din acea vreme, Traian Basescu, sa-l gratieze pe Gheorghe Popescu, condamnat in Dosarul Transferurilor, conform news.ro.

„Dupa ce s-a intamplat nenorocirea cu condamnarea lui Popescu, m-am dus la Basescu, era presedinte, i-am spus ca ii fac propunerea de gratiere pentru Gica Popescu si dumneavoastra iesiti si spuneti ca nenorocitul de Ponta a vrut asta, o sa zica lumea ca eu sunt nenorocit. Basescu a spus ca nu, am iesit, am sunat un prieten si i-am zis sa o sune pe Elena Udrea, poate il convinge ea, dar el nu a vrut. Nu l-am inteles, cred ca regreta si acum. Eu am fost convins ca Popescu va fi achitat. Cred ca Basescu s-a gandit ca nu e bine sa gratieze pe cineva”, a declarat Ponta la Digisport Matinal.

Loading...

In 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv la inchisoare cu executare pe toti cei opt oameni din fotbal judecati in dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o luna si zece zile.

La acea vreme, Traian Basescu a spus ca nu a facut multe gratieri in primul mandat, dar in al doilea mandat nu a mai facut niciuna, nici macar pe motive umanitare. El a tinut sa sublinieze ca gratierea este un act al presedintelui si atat.