Strigator la cer! Primarul nazist din Targu Mures care vrea sa decidă statul cine are voie sa faca copii: „Tiganii sunt o problema serioasă a Romaniei”

16

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, propune introducerea unui set de 4 criterii care trebuie indeplinite de catre orice cuplu care vrea sa aiba copii, in contextul discutiei cu privire la dublarea alocatiei. El propune ca viitorii parinti sa faca copii in urma unei anchete sociale care sa tina cont, printre altele, de situatia financiara si de educatie. El mai considera ca cei care nu indeplinesc criteriile ar trebui sa ramana fara copii.

Loading...

„Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri: dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile; situatie financiara acceptabila; un nivel de educatie minim stabilit prin lege; varsta minima la care un adult sa devina parinte”, a scris Dorin Florea, pe pagina de Facebook.

Mai mult, in opinia sa ar trebui ca statul sa le ia in grija copiii celor care nu indeplinesc criteriile: „in cazuri exceptionale, in care, totusi, un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate va avea un copil, consider ca statul va trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare – igiena, educatie, hrana”.

„in acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea, insa, posibilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute”, a argumentat el.

„in Romania exista multe familii defavorizate, nu ma refer la persoane cu dizabilitati, ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie. Sunt absolut convins ca, dupa o dezbatere serioasa privind aceasta tema si constientizarea celor ce primesc alocatia ca sursa de venit, s-ar relansa si programul de contraceptie”, a mai scris Dorin Florea.

Primarul din Targu Mures nu crede ca ideea sa este nazista

Contactat de HotNews.ro, Dorin Florea sustine ca propunerea sa nu este „radicala deloc”, fiind una despre care a mai vorbit si in trecut. El a precizat ca „statul incurajeaza nemunca” si ca a intalnit cazuri in care fete de 12-13 ani au devenit mame „pentru banii de alocatie”. Dorin Florea s-a referit explicit la comunitatea roma, sustinand ca, daca se vor impune astfel de conditii, „o sa intre frica in ei” si n-or sa faca copii doar pentru bani.

„Eu am (la Tg. Mures-n.r.) cel mai mare numar de tigani din tara (…) tiganii sunt o problema serioasa a Romaniei si ne facem ca nu vedem?! (…) De cand i-a dezrobit Cuza, au ramas la fel”, a spus el, precizand ca „daca vad trei copii la cersit, in retele de pedofilie, sunt nebun sa nu intervin ca stat si sa las pe seama Justitiei”.

El a mai spus ca in cazurile in care conditiile nu s-ar respecta, copiii ar fi luati in grija statului si ar fi educati, operatiune care ar putea fi de succes pentru „ca nu se deosebesc cu nimic de ceilalti”.

intrebat daca propunerea sa nu va fi calificata drept una nazista, Dorin Florea a raspuns: „Ma doare in fund de mediocritatea abjecta a celor care spun asta”.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat in urma afirmatiilor primarului din Targu Mures, a declarat seful CNCD, Asztalos Csaba, pentru Mediafax.

Postarea integrala a primarului din Targu Mures:

„ADUCEREA PE LUME A UNUI COPIL AR TREBUI SA FIE O MARE RESPONSABILITATE INTR-UN STAT CIVILIZAT

Lipsa dezbaterilor publice si a discutiilor organizate intr-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotarari de Guvern si alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmari de cele mai multe ori ciudate.
Asa se intampla si in cazul legislatiei privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului care, dupa parerea mea, ar trebui abordata altfel. Nimeni nu se poate opune dorintei de a avea un copil, insa populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. De mai bine de sase ani, am atras atentia asupra acestor aspecte, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza.
Reiau acest subiect si propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri:

  • dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile;
  • situatie financiara acceptabila;
  • un nivel de educatie minim stabilit prin lege;
  • varsta minima la care un adult sa devina parinte, etc.
    in cazuri exceptionale, in care totusi un cuplu care nu indeplineste conditiile prezentate mai sus va avea un copil, consider ca statul va trebui sa preia copilul si sa-i ofere conditiile corespunzatoare pentru dezvoltare ( igiena, educatie, hrana). in acest caz, indemnizatia nu ar mai fi acordata parintilor. Acestia vor avea insa posobilitatea de a-si recupera copilul, dupa ce vor indeplini conditiile prevazute mai sus.
    Cred ca nu este cazul sa ne gandim sa crestem demografia tarii cu orice pret. in Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.
    Sunt absolut convins ca dupa o dezbatere serioasa privind aceasta tema si constientizarea celor ce primesc alocatia ca sursa de venit, s-ar relansa si programul de contraceptie.
    Cu toate eforturile Primariei Targu Mures pentru a integra din punct de vedere social aceste persoane, din pacate nu s-a reusit decat in mica masura. Iar asta din mai multe cauze, dar cele mai importante sunt cele aratate mai sus.”
    Cine este Dorin Florea

Dorin Florea s-a nascut pe 12 mai 1956, la Brasov, si este de profesie medic. El a fost ales in anul 2000 primar al orasului Targu Mures. Fost membru PNL, el este acum membru ALDE din mai 2019.

Intre 1996-2000 a fost prefect al judetului Mures, desemnat de PNtCD.