Sondaj IRES: PSD si AUR au impreuna 50%

27

Un sondaj difuzat de Europe Elects, care a fost realizat de IRES in luna mai, sustine ca PSD si AUR au impreuna 50% din voturile alegatorilor. IRES este controlat de Vasile Dincu, presedinte al Consiliului National al PSD.

Sondajul a fost publicat duminica seara pe pagina de Facebook a siteiului Europe Elects. Conform sondajului, PNL ar fi crescut cu trei procente de la alegeri, in timp ce USRPLUS a scazut cu patru procente.

Loading...

Romania, IRES poll:

PSD-S&D: 36% (+7)
PNL-EPP: 28% (+3)
AUR-ECR: 14% (+5)
USRPLUS-RE: 11% (-4)
PRO-EPP: 3% (-1)
UDMR-EPP: 3% (-3)

Liviu Iolu, fost purtator de cuvant al Guvernului Ciolos, atrage atentia ca IRES a dat rezultate departe de realitate inainte de alegerile parlamentare.
„Circula de dimineata un sondaj IRES, impins de parti foarte interesate, care ridica sprancene si scoate la iveala dezamagiti, unii tot foarte interesati.

Va reamintesc doar ca, cu doua zile inainte de alegerile din 11 decembrie, IRES a scos un sondaj in care PSD era tot la 35% si a luat 28. Doar pentru conformitate, o eroare de 6-7% te cam descalifica. Nu mai zic ca in sondajul IRES cei de la Pro Romania erau in Parlament cu 7% unde va invit sa-i cautam”, a amintit Iolu.