Raportul GRECO provoaca panica in coalitia penalilor! Se cere desfiintarea de indata a Sectiei pentru investigarea magistratilor: Este o anomalie care poate fi folosita in scopuri politice!

4

Raportul grupului statelor impotriva coruptiei (GRECO) da de pamant cu coalitia puterii de la Bucuresti. Expertii au constatat ca dintre cele cinci recomandari formulate in 2017 in urma procedurii de evaluare ad-hoc a Romaniei, doar una singura a fost implementata, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Strasbourg.

Loading...

Raportul GRECO va cere Romaniei desfiintarea de indata a Sectiei pentru investigarea magistratilor, deoarece afecteaza independenta Justitiei, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Sectia pentru investigarea magistratilor este considerata o anomalie care ar putea fi folosita in scopuri politice.

Raportul Grupului Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei critica dur modificarile legislative care permit pensionarea magistratilor cu o vechime de 20 de ani, dar si raspunderea materiala a magistratilor si garantarea independentei procurorilor.

Raportul este discutat in sedinta plenara a GRECO care are loc in aceste zile (17-21 iunie) si ar urma sa fie publicat saptamana viitoare.

Ultimul raport al GRECO privind Romania a fost facut public in luna aprilie, iar atunci organizatia anti-coruptie a Consiliului Europei isi exprima ingrijorarea profunda fata de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara si Consiliul Superior al Magistraturii, precum si privind amendamentele propuse pentru legislatia penala.

In raportul publicat in 11 aprilie, GRECO isi exprima profunda ingrijorare in privinta celor trei legi ale justitiei modificate de Parlamentul Romaniei si in privinta proiectelor de modificare a Codurilor penale.