Simona Halep trece de Azarenka si se califica in optimi la Wimbledon!

6

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la Wimbledon dupa o victorie categorica obtinuta in fata Victoriei Azarenka. Sportiva noastra s-a impus in doua seturi, scor 6-3, 6-1, la capatul a o ora si 7 minute de joc!

Loading...

Partida dintre cele doua foste lidere ale clasamentului feminin se anunta una spectaculoasa si echilibrata, iar inceputul de meci chiar asa a parut.

Azarenka a facut prima breakul si s-a desprins la 3-1, insa Halep a revenit imediat cu rebreak, dupa care a castigat alte patru game-uri consecutiv si s-a impus in primul set mai usor decat se astepta.

Actul secund a fost inca si mai clar, Azarenka reusind sa opuna rezistenta doar la inceput. Si-a facut serviciul in game-ul doi, s-a luptat bine in cel de-al treilea, insa dupa ce l-a pierdut a cedat complet.

Halep nu s-a relaxat, ci a continuat sa preseze si sa profite de toate greselile adversarei, impunandu-se dupa ceva mai mult de o ora de joc.

Mai departe, in optimile de finala romanca va da peste invingatoarea duelului dintre Polona Hercog si surpriza Cori Gauff.

Fostul numar 1 WTA marturiseste ca fiecare victorie de la Wimbledon ii aduce un plus de incredere si astfel reuseste sa faca partide foarte bune.

„Nu a fost asa usor pe cat a parut, dar m-am simtit foarte bine pe teren si cred ca am jucat un tenis bun aici, pe iarba. E greu sa joci impotriva Azarenkai, insa am fost pozitiva si increzatoare.

Mi-a crescut increderea in mine meci dupa meci, zi dupa zi si abia astept partida urmatoare”, a spus Halep la Eurosport.

Simona nu a dorit sa discute prea mult despre urmatoarea adversara, ea spunand ca antrenorul Daniel Dobre are sarcina de a urmari duelul dintre Hercog si Gauff si de a veni apoi cu indicatii tactice.

In plus, romanca a precizat ca nu se uita niciodata la tabloul de joc si ca nu isi face planuri pentru posibilele viitoare adversare.

„Antrenorul o sa analizeze urmatoarea adversara, eu vreau sa ma linistesc si sa ma relaxez. Niciodata nu ma uit pe tablou pentru ca daca nu te uiti nu simti o presiune asa de mare. Vreau doar sa fiu cea mai buna versiune a mea pe teren.”