Rise Project a luat urma banilor AUR: „Am descoperit un aparat de cumetrii”

172

Jurnalistii de la Rise Project revin cu o noua ancheta legata de modul in care politicienii cheltuie banii publici. Rise Project arata de data aceasta cum partidul AUR a cheltuit primul milion de lei primit pentru decontarea cheltuielilor din campania electorala.

Astfel, Rise Project a descoperit ca cea mai mare parte a banilor, peste 500.000 de lei, a ajuns la actualul deputat AUR Lucian Florin Puscasu. Acesta a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene.

Loading...

„Tranzactiile analizate de RISE s-au derulat in campania electorala pentru alegerile parlamentare. AUR a lucrat toamna trecuta cu 56 de contractori si le-a platit 1,5 milioane de lei.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), care administreaza subventiile de la buget pentru partidele parlamentare, a rambursat aceasta suma dupa alegeri in contul cheltuielilor electorale raportate de AUR.

Dar banii au ramas in familie.

Cele mai relevante tranzactii insumeaza 1,1 milioane de lei (adica peste doua treimi din suma oficiala) si deseneaza harta loialitatilor in partid, o clientela in formare sl un sistem ingenios de canalizare a fondurilor catre nucleul dur.
Cine sunt beneficiarii:

Un deputat condamnat pentru frauda cu fonduri europene a incasat peste jumatate de milion fiindca a tiparit o brosura semnata de lider, pe banii sustinatorilor.

O basarabeanca de 27 de ani, radicalizata in platforma unionista a lui George Simion, gestioneaza un laborator de propaganda finantat de stat.

Gruparea conservatoare din fieful lui Robert Sighiartau, secretarul general al PNL, ia bani cu doua maini: si de la AUR, si de la liberali.

Sociologul de partid al mogulului Sebastian Ghita, refugiat in Serbia, factureaza servicii in bula patriotica dupa ce a lucrat cu PSD ani de zile„, a anuntat Rise Project.

Citeste articolul integral pe site-ul Rise Project.