Rares Bogdan anunta cum vor fi anulate totusi pensiile speciale de catre Guvernul Citu

147

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan anunta ca problema pensiilor speciale va fi rezolvata de catre actual guvern prin aplicarea „principiului contributivitatii” la stabilirea valorii pensiilor speciale. El subliniaza ca pensiile speciale nu au fost anulate pana acum pentru ca „CCR ne-a rupt aripile”.

„Azi se implineste un an de cand legea initiata de PNL privind anularea pesiilor speciale a fost adoptata in Parlament. A fost o promisiune facuta romanilor si am respectat-o! Cu o intarziere, ce e drept, de 34 de zile fata de termenul fixat dupa preluarea guvernarii. Era limpede pentru colegii mei din Camera Deputatilor, forul decizional, ca alaturi de PNL, USR si PMP vor vota, de frica oamenilor, inclusiv alti deputati. Exact asta s-a intamplat! Alaturi de Robert Sighiartau, Florin Roman, Pavel Popescu, Razvan Prisca si ceilalti colegi deputati liberali s-au raliat altii. Ce a urmat stim cu totii. Si e dureros si regretabil.

Loading...

Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, a atacat Legea la CCR, pe motiv de neconstitutionalitate. La CCR, beneficiarii pensiilor speciale nu au inteles ca au obligatia morala sa-si anuleze privilegiile. Din pacate. Un CCR in care 6 din 9 judecatori sunt numiti, in diverse momente, de PSD/ALDE si unde 7 din 9 sunt beneficiari de Pensii Speciale.

Unii oameni ma intreaba de ce a initiat PNL legea, daca stia ca va cadea la CCR. Altii ma intreaba de ce am promis aceasta lege, daca stiam ca este imposibil sa ramana batuta in cuie.

Oameni buni, inainte de a fi politician, am fost jurnalist si m-am exprimat impotriva pensiilor speciale de sute de ori! Era si ramane una dintre dorintele mele cele mai fierbinti, pentru ca este o nedreptate crunta care imparte romanii in cetateni de rangul I si cetateni de rangul II. Este o lupta care trebuie dusa, daca dreptatea mai are vreo noima in tara asta!

Stiam ca va fi greu! Dar daca am renunta de fiecare data cand am incerca sa ajungem la un pisc ce pare imposibil, n-am mai duce nicio lupta. Everestul ar fi ramas necucerit, n-ar mai fi existat avioane. N-ar mai fi existat 1 Decembrie 1918.

CCR ne-a rupt aripile, dar n-am abandonat! Am venit cu impozitarea masiva a pensiilor speciale. In iunie anul trecut. Din nou, CCR ne-a ras in nas si a blindat aceste privilegii, aceasta porcarie fara seaman. Dupa ce a amanat de 3 ori o decizie, pe 14 decembrie a considerat ca si aceasta Lege este neconstitutionala.

Oameni buni, principiul contributivitatii este sustinut de orice om care mai are un pic de obraz. Si nu pentru voturi, ci pentru ca asa este corect!!! Astept ca problema sa fie rezolvata de catre Guvernul actual sau de catre majoritatea parlamentara PNL/USR-Plus/UDMR. La fel cum astept si rezolvarea alegerilor in doua tururi de scrutin macar pentru anul electoral 2024”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Pensiile speciale intra in analiza Ministerului Muncii, a anuntat joi ministrul Raluca Turcan. Oficialii cauta o formula juridica prin care principiul contributivitatii sa fie asigurat la pensiile speciale.

„Pensiile speciale, cu exceptia pensiilor ocupationale, intra si ele in analiza noastra, in sensul in care suntem in cautarea unei formule juridice, cautam mai multe variante prin care si la pensiile speciale sa asiguram un principiu de contributivitate”, a spus Turcan intr-o conferinta de presa.

„Stagiul de cotizare ramane evident, vom discuta ce va presupune acest stagiu de cotizare. Nu e un indicator pe care sa poti sa il excluzi. Nu pot sa va prezint acum formula pana cand nu avem varianta finala”, a adaugat ea.

Turcan a anuntat ca Ministerul Muncii va incepe recalcularea pensiilor in baza unei noi legi. In urmatoarele 18 luni vor fi evaluate cinci milioane de dosare de pensie.