Premierul Florin Citu anunta ca la 1 august am putea renunta la masca

45

Premierul Florin Citu a declarat vineri, la intrarea in Palatul Victoria, ca restrictiile ar putea fi relaxate in doua etape, iar dupa ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritatile ar putea decide relaxarea totala a restrictiilor, inclusiv a obligativitatii mastii de protectie.

„Vreau de la 1 iunie sa relaxam aceste conditii in 2 etape, 1 iunie si apoi sfârsitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate sa revenim la normal. si sa revenim la normal inseamna sa revenim la viata de dinainte: fara restrictii, fara mers noaptea, fara masti si asa mai departe. Trebuie sa ne vacinam ca putem sa ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul.

Loading...

Ulterior, Florin Citu a scris si un mesaj pe Facebook.

„Obiectivul meu si al Guvernului pe care il conduc ramâne vaccinarea cât mai rapida a 10 milioane de români. Pentru asta avem doua tine: – pâna la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; – pâna la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinati, putem lua in considerare renuntarea la masca de protectie. Pâna atunci, fac apel la fiecare dintre voi sa respectati masurile de protectie si sa mergeti la vaccinare”, a scris premierul.

Premierul Florin Citu a anuntat pe 5 aprilie constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

„Va dau doua orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adica aproape 35% din populatie, si finalul lunii iulie – când o sa avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta inseamna 70% si atunci o sa putem sa vorbim de o relaxare si mai mare”, a subliniat miercuri Florin Citu.