Oreste Teodorescu dezvaluie cum va vota duminica: „Voi fi prezent la urne si voi alege rational! Romania normala!

10

Jurnalistul Oreste Teodorescu a anuntat vineri, intr-o postare pe pagina sa de socializare, ca va merge duminica la vot si „va alege rational Romania normala”.

Loading...

„Votul din 24 Noiembrie va desena drumul pe care va merge Romania in urmatorii cinci ani: pastram directia pro occidentala sau schimbam macazul catre tiparele oligarhic-autoritariste ale Eurasiei…Noi am asteptat 30 de ani sa scapam de comunism si coruptie, sper ca acest flagel sa nu-i mai afecteze pe copiii si nepotii nostri! De aceea voi fi prezent la urne si voi alege rational! Romania normala!”, scrie Oreste pe Facebook.

Romanii sunt asteptati la vot, in turul 2 al alegerilor prezidentiale 2019, pe 24 noiembrie, zi in care va fi decis urmatorul presedinte al Romaniei. Klaus Iohannis, actualul presedinte, care este sustinut de PNL, si Viorica Dancila, fost premier si candidat al PSD, se confrunta in cel de-al doilea tur de scrutin.

Dupa primul tur al alegerilor prezidentiale 2019, care a avut loc in perioada 8-10 noiembrie in diaspora si pe 10 noiembrie la sectiile din tara, Klaus Iohannis a obtinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dancila – 22,26%, potrivit rezultatelor oficiale ale BEC.

Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidentiale 2019 din 24 noiembrie are loc in aceleasi sectii de votare si circumscriptii electorale si pe baza acelorasi liste de alegatori de la primul tur.

Procesul de vot se va desfasura in tara duminica, 24 noiembrie, intre orele 7:00 si 21:00, dar se poate prelungi pana cel mai tarziu la ora 23:59 pentru alegatorii care se afla la sediul sectiei de votare la ora 21:00, precum si pentru cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare.

In tara, cetatenii voteaza la sectia de votare la care este arondata strada sau localitatea unde isi au domiciliul ori resedinta, iar in cazul in care se afla in alta unitate administrativ-teritoriala, pot vota la orice sectie de votare, pe liste suplimentare.