Analiza marca Oreste Teodorescu: „Marea problema a sistemului romanesc se naste din incapacitatea politica de a defini ce stat este Romania! miza a razboiului politic intre PSD si acolitii versus PNL si USR”

6

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina de facebook o analiza despre de razboiul dintre PSD si PNL cu USR in privina viitoarelor alegeri.

„Adevarata miza a razboiului politic intre PSD si acolitii Versus PNL si USR

Loading...

Marea problema a sistemului romanesc se naste din incapacitatea politica de a defini ce stat este Romania… neocomunistii de la PSD si satelitii lor au construit statul paternalist sau asistential, cu zone largi de populatie dependenta de ajutoare sociale, cu bugetari care depind de numiri politice si pensionari terorizati ca li se taie pensiile, etc.

Liberalii si in general partidele de centru-dreapta, cel putin formal isi doresc statul suplu, sau antreprenorial, cu politici clare, care sa incurajeze investitiile si concurenta pietelor libere! Cu alte cuvinte, patternul pesedist este statul oligarhic chinez,adaptat de rusi dupa prabusirea URSS, adica schimbarea conceptului de partid-stat in statul partid, pe cand cel al liberalilor si al Usr este inspirat de modelul occidental…

Aceasta este lupta fundamentala intre retrograzii mostenitorii ai ceausismului si putinismului cu cei care se inspira din contractul social care a permis Lumii libere sa progreseze, fara implicarea abuziva a statului in justitie si economie…

De rezultatul acestor alegeri depinde viitorul nostru!”, scrie jurnalistul.