Nicusor Dan a depus juramantul in calitate de primar al Capitalei: „Sunt asa de multe energii in orasul asta incat nu se poate sa nu reusim”

25

Nicusor Dan a depus, joi, juramantul in calitate de primar al Bucurestiului. A trecut mai mult de o luna de la momentul in care Nicusor Dan a castigat alegerile.

„O sa incep cu motto-ul Ligii Studentilor de acum 30 de ani: ‘Nu ne-am luptat pentru jucarii’. Bucurestenii care au iesit la vot pe 27 spetembrie au iesit pentru valori, pentru o reasezare a valorilor, pentru onoare, penttru dreptate, pentru competenta, pentru acele lucruri care sa-i faca pe copiii nostri sa vrea sa traiasca in orasul asta si in tara asta.

Loading...

Vreau sa-i asigur pe bucurestenii care nu ne-au votat ca vreau sa avem o guvernare pentru toti bucurestenii. (…) Sunt asa de multe energii in orasul asta incat nu se poate sa nu reusim. Fac un apel catre oamenii care si-au dovedit competenta in domeniile lor, pentru tinerii care ies de pe bancile facultatilor: veniti in administratia publica, astept sa trimiteti CV-uri.

Pe termen foarte scurt, cer bucurestenilor rabdare si solidaritate pentru ca sunt probleme grave cu care ne confruntam: avem o criza sanitara, o criza a termoficarii si o criza financiara.

In ceea ce priveste criza sanitara: purtati masca, ascultati recomandarile specialistilor, evitati eglomeratiile”, a spus Nicusor Dan.

La ceremonie a fost prezent si premierul Ludovic Orban. „Va felicit, a fost o campanie extrem de rea, o campanie urata din partea adversarilor politici. Va felicit si va doresc un mandat incununat de realizari cat mai multe. Prezenta mea aici este o garantie a faptului ca in calitate de premeir voi sprijini toate proiectele primarului Nicusor Dan si vom duce la bun sfarsit proiecte care tin de zona guvernamentala dar care genereaza beneficii pentru bucuresteni. (…) Astept un audit serios la Primaria Capitalei, pentru ca, pe analizele noastre, situatia financiara a Bucurestiului este foarte proasta. Si trebuie spuse aceste lucruri. Va invit, domnule primar general, sa spuneti adevarul despre ce gasiti si, in acelasi timp, va garantez ca veti gasi o mana de ajutor in Guvernul pe care-l conduc”, a spus premierul, conform Aktual24.