Explozie foarte puternica intr-un bloc din Galati. Galatenii au crezut ca este cutremur

16

Cinci persoane au fost ranite si alte 21 evacuate in urma unei explozii petrecute joi dimineata la demisolul unui bloc din centrul municipiului resedinta, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

Explozia a avut loc la ora 7.55 dimineata, intr-un bloc din centrul orasului Galati cu 40 de apartamente. Cel mai probabil, este vorba despre o acumulare de gaze la subsolul cladirii, potrivit corespondentului TVR la Galati. Cinci persoane au fost ranite, dintre care una este in stare grava, cu arsuri pe 50 la suta din suprafata corpului. A fost transportata la Spitalul de Urgenta din Galati. Alte patru persoane au rani usoare si au suferit atacuri de panica, fiind transportate la spital. Alte 21 de persoane, printre care si trei copii au fost evacuate.

Loading...

Deflagratia a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente si spatii comune din imobil. Persoanele care locuiesc in blocul afectat au iesit in strada imediat dupa producerea exploziei.

Zgomotul produs de explozie a fost atat de puternic incat alti galateni din cartier au crezut ca este cutremur. Dupa finalizarea misiunii de salvare, expertii vor verifica daca structura de rezistenta a imobilului a rezistat.

In caz contrar, cei care locuiesc in bloc vor fi nevoiti sa se mute la rude sau in spatiile puse la dispozitie de Primarie.