Ministrul Justitiei, Ana Birchall: Sectia speciala nu poate sa functioneze! Vremea smecheriilor introduse, asa, nu stiu de cine, nu stiu pe unde, trebuie sa apuna!

11

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a declarat marti, la sediul CSM, ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, „asa cum este acum reglementata”, nu poate continua sa functioneze, relateaza Agerpres.

Loading...

„Nimeni pana in acest moment, nici macar membrii Comisiei Speciale din Parlament n-au reusit sa ma lamureasca si sa-mi demonstreze utilitatea si functionalitatea alineatului 2 al art. 88 indice 1 prin care Sectia speciala ramane competenta, isi pastreaza competenta fata de toate cauzele in care este urmarit investigat un magistrat. Cu alte cuvinte, pentru mine este o mare necunoscuta si un mare semn de intrebare de ce Sectia Speciala trebuie sa-si pastreze competenta pentru toate dosarele? Eu imi asum ca aceasta Sectie Speciala, asa cum este acum reglementata, nu poate continua sa functioneze, pentru ca nu ma convinge nimeni ca acest alineat asigura justetea actului de justitie”, a declarat Ana Birchall la intrarea in sediul CSM.

Ea a precizat ca va continua sa asigure domnia legii cat timp va mai avea mandatul de ministru al Justitiei.

„Sincer, vremea smecheriilor introduse, asa, nu stiu de cine, nu stiu pe unde, trebuie sa apuna si, sper eu, a apus. Deci nimeni (…) nu poate sa inteleaga de ce intr-un dosar Sectia Speciala trebuie sa ramana competenta pentru tot dosarul. Spre exemplu, daca acum un traficant de droguri, un violator, un criminal in serie sau orice persoana care este suspecta, urmarita penal, cercetata, de o infractiune, daca face plangere in secunda aceasta la Sectia Speciala, conform acestui aliniat al articolului 88 indice 1, Sectia Speciala ramane competenta, asa spune legea. Or, eu nu pot sa fiu de acord cu acest lucru. Tocmai de aceea am solicitat, in nenumarate randuri, ca acest alineat, alaturi de alte cateva alineate, sa fie eliminate”, a mai spus Ana Birchall.