Leacul pentru cea mai necrutatoare boala! Cercetatorii au decoperit o metoda prin care pot fi tratate toate tipurile de cancer!

68

O parte nou descoperita din sistemul imunitar uman ar putea trata toate tipurile de cancer, spun oamenii de stiinta.

Loading...

O echipa de la Universitatea Cardiff a descoperit, prin teste de laborator, o metoda de a anihila cancerul de prostata, san si plamani, intre altele, potrivit News.ro. Descoperirea lor, publicata in Nature Immunology, nu a fost testata pe pacienti, insa cercetatorii spun ca are „un potential urias”.

Sistemul imunitar este forma de aparare naturala a organismului uman impotriva infectiilor, dar ataca si celulele canceroase.

Oamenii de stiinta au cautat moduri „neconventionale” si nedescoperite pana in prezent in care sistemul imunitar ataca tumorile.

Ei au gasit o celula T in sange. Aceasta este o celula imuna care poate scana corpul pentru a determina daca exista o amenintare ce trebuie eliminata. Diferenta este ca aceasta celula poate ataca un spectru larg de cancere.

„Exista, astfel, sansa de a trata orice pacient”, a declarat profesorul Andrew Sewell pentru BBC.

„inainte, nimeni nu credea ca asta poate fi posibil. Sporeste sansele pentru un tratament impotriva tuturor cancerelor. Un singur tip de celula T care poate fi capabila sa distruga multe tipuri de cancere”, a adaugat acesta.

Celulele T au „receptori” care le permit „sa vada” la nivel chimic. Este foarte important ca ele lasa tesuturile normale neatinse.

Receptorul acestei celule T interactioneaza cu molecula MR1, care se afla pe suprafata fiecarei celule din corpul uman. Este crezut ca MR1 marcheaza sistemului imunitar metabolismul denaturat din celula canceroasa.

„Suntem primii care descriu o celula T care gaseste MR1 in celulele canceroase. Asta nu a mai fost facut pana acum”, a spus cercetatorul Garry Dolton.

Tratamente pentru cancer cu celule T exista deja, iar dezvoltarea imunoterapiei a cunoscut una dintre cele mai importante avansari in domeniu.

Cercetatorii spun ca receptorul acestei celule T ar putea duce la un tratament universal al cancerului.