Klaus Iohannis: Nu e nevoie sa inchidem toata tara. Vom reactiona local

32

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca „nu e nevoie sa inchidem toata tara”, daca in urmatoarea perioada nu apar rezultatele asteptate de autoritati, privind scaderea numarului de cazuri COVID.

„Strategia e clara: vom reactiona local si regional. Nu e nevoie sa inchidem toata tara. S-a introdus de catre specialisti acea scala care ne spune daca e cazul sa se ia anumite masuri. Aceste restrictii se bazeaza pe o evaluare a specialistilor care tine cont de gradul de infectare din localitatea respectiva. Avem in continuare situatii foarte diferite in diferite localitati. Avem orase si comune unde aproape ca nu exista bolnavi si atunci e foarte bine sa se actioneze local, tintit”.

Loading...

Seful statului a sustinut, miercuri, o conferinta de presa in contextul inregistrarii celui mai grav bilant al epidemiei de coronavirus in tara noastra. in ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infectiilor cu coronavirus de la inceputul pandemiei. Creste si numarul deceselor. intr-o singura zi au murit 82 de persoane bolnave de COVID.

De asemenea, tot astazi, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut un apel la populatie sa respecte normele sanitare impuse de Guvern si autoritatile locale pentru a incetini raspandirea coronavirusului, spunand ca sistemul medical este pus sub presiune. Acesta a precizat ca daca numarul de infectari scade in urmatoarele doua saptamani, vor putea fi relaxate anumite restrictii, transmite Digi24.