Klaus Iohannis, mesaj dur pentru PSD: „Majoritatea de acum, din Parlament, este toxica! Ei, cine face fite? PSD-ul. Pai se poate?”

6

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa Coalitiei de guvernare PSD – ALDE. Prezent la Alba-Iulia, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, seful statului s-a declarat nemultumit de faptul ca PSD refuza sa semneze pactul propus de el dupa consultarile de la Cotroceni.

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, ca PSD a venit cu „fel si fel de povesti” in legatura cu pactul pe care l-a propus, sustinând ca in acest fel social-democratii doresc sa evite a semna acordul national si sa repare legile justitiei si pe cele referitoare la vot.

„Dupa ce am facut consultari cu partidele – si mi s-a parut normal dupa alegeri sa chem partidele si sa discutam cum se pune in practica -, le-am propus un pact. PNL imediat a iesit si a spus: foarte bine, semnam acest pact. Este exact ce vor românii, asta e scris in pact, sa schimbam Constitutia asa cum au votat oamenii la referendum, sa interzicem ordonantele, sa interzicem amnistia, dar si sa revenim la discutia pe legile justitiei, care au fost stricate tot de PSD si le-am spus-o in fata la consultari la pesedisti: voi le-ati stricat, nu aveti decât sa veniti si sa le reparati la loc. Mi se pare normal. in acelasi fel le-am propus sa se miste, dar iute, si sa schimbe legislatia si organizarea pentru alegeri”, a spus seful statului la lansarea cartii sale „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” , citat de Agerpres.

Presedintele a amintit de problemele de la votul din diaspora.

„Ati vazut ca iarasi in strainatate si-au batut joc de românii nostri. Au stat oamenii cu miile la cozi, multi in ploaie, multi au ramas afara seara. Nu se poate. Cam aceste lucruri le-am scris frumos in pact. PNL a zis ca da, USR – care a avut un rezultat de asemenea notabil, au spus da. PNL si USR, fara conditii, semneaza. Ei, cine face fite? PSD-ul. Pai se poate? Dupa ce si-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar. Lumea se asteapta acum sa faca ce trebuie. Nu fac, fiindca au in continuare in Parlamentul nostru o majoritate toxica. Majoritatea pesedista de acum din Parlament este o majoritate toxica. Au venit cu fel si fel de povesti, ca domn’e mai trebuie sa adaugam si una si alta, chestiuni de ale lor, doar ca sa nu semneze, doar ca sa nu faca ce le-au cerut românii. Acum, PSD cauta tot felul de smecherii sa se eschiveze, sa nu semneze pactul, sa nu repare legile justitiei, sa nu repare legile pentru urmatoarele alegeri’, a adaugat Iohannis.

Potrivit acestuia, majoritatea parlamentara este una toxica si a aratat ca aceasta poate fi schimbata prin vot. De asemenea, presedintele Iohannis a precizat ca deja o noua majoritate incepe sa se contureze, cu PNL pe post de „locomotiva”.

„Trebuie sa intelegem bine ce inseamna asta. Pâna când aceasta majoritate pesedista toxica nu este inlocuita in Parlament, lucrurile se vor schimba greu si oamenii trebuie sa inteleaga ca aici e nevoie de multa vointa si multa determinare pentru a trece prin toate alegerile, fiindca in Parlamentul nostru se poate construi o majoritate serioasa, pentru români, pentru România, o majoritate care incepe sa se contureze cu semnarea pactului si o sa lucram cu ea, cu PNL pe post de locomotiva, cu USR, cu cine va mai veni. Exista in România forte politice responsabile, dar ele trebuie votate ca sa ajunga sa aiba o majoritate in Parlament. Or, pentru asta trebuie sa mergem si la prezidentiale, si la locale, fiindca vrem guvernare buna si fiecare in comunitatea lui si in final trebuie sa mergem la parlamentare si sa le dam lectia finala pesedistilor, altfel nu se poate”, a mai declarat seful statului.