Avertismentul oamenilor de stiinta. De ce e mai bine sa bei apa de la robinet si nu imbuteliata!

4

Daca obisnuiesti sa cumperi si sa bei apa imbuteliata in sticle de plastic, poate ar fi cazul sa-ti schimbi acest obicei, avertizeaza oamenii de stiinta. Acestia atrag atentia ca zilnic ingeram particule de plastic, microscopice, atat atunci cand mancam, cand bem, ba chiar si atunci cand respiram, arata CNN.

Loading...

Se estimeaza, de exemplu, ca un american ingereaza intre 74.000 – 121.000 particule de plastic in fiecare an, arata un nou studiu publicat in jurnalul Environmental Science & Technology.

Iar cei care beau apa imbuteliata in pet-uri pot adauga acestui „scor” deja ingrijorator 90.000 de particule de plastic anual.

Si cel mai rau este ca inca nu se stie impactul acestor particule de plastic asupra sanatatii. Cercetarile arata ca unele particule sunt suficient de mici incat sa ajunga in tesuturi, unde pot declansa raspunsuri ale sistemului imunitar sau elibera substante toxice si poluanti absorbiti din mediul inconjurator. Pot fi eliberate astfel in organism inclusiv metale grele.

Cea mai mare cantitate de plastic care ajunge in organism vine odata cu apa pe care o bem, provenind din sticlele de plastic, au concluzionat cercetatorii, care au revizuit peste 25 de studii.